Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Delilah – “Actress”

© Rony Alwin

Wat hebben Sam Smith, Adele en Maya Delilah met elkaar gemeen? Ze studeerden allemaal aan de prestigieuze BRIT School. Het lijkt garant te staan voor een succesvolle carrière, want net zoals de eerste twee is Delilah een heuse naam aan het worden in haar thuisland. Zoals veel artiesten tegenwoordig promoot ze haar muziek via sociale media en single “Breakup Season” zorgde voor een grote doorbraak. De singer-songwriter is nog maar drie jaar bezig in de muziekwereld en die hoge toppen haalt ze niet door stil te zitten. Met “Actress” krijgen we nu dan ook de derde single van dit jaar, waardoor we stilaan beginnen te hopen dat er een debuutplaat aankomt.

Zelf omschrijft Delilah haar muziek als een mix van jazz, pop en soul, en met “Actress” neigt ze vooral naar dat laatste. Met de titel verwijst ze niet naar een mogelijke carrièreswitch, maar wel naar het gevoel om je anders voor te doen voor jouw partner (en dus telkens te acteren). Een boodschap die ze wikkelt in aangename gitaargeluiden en haar prachtig zachte stem. Voor die gitaar is er trouwens ook een solo, wat het chille gevoel van de single enorm versterkt. We worden even gekatapulteerd naar de vorige eeuw en voordat we het goed en wel beseffen, is het nummer van net geen vier minuten gedaan. Zo voelt het toch niet aan, want wij waren helemaal weg in de wereld van Maya Delilah. “Actress” is dan ook een mooie toevoeging aan haar oeuvre.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maya Delilah - "Silver Lining"

Op de gezegende leeftijd van vijftien jaar het grootste straatmuzikantenfestival van het Verenigd Koninkrijk winnen, alumni aan de prestigieuze BRIT School (waar…
AlbumsRecensies

Actress x London Contemporary Orchestra – Lageos (★★★½): Klassieke muziek voor een moderne wereld

Oorspronkelijk was het een live show in het Strelka Instituut in Moskou georganiseerd door Boiler Room, maar het project werd meer dan…
AlbumsRecensies

Actress - AZD (★★★½): Een dansvloer met obstakels

De 37 jarige Darren J Cunningham legde al een lange weg af. Zijn eerste platen Hazyville (2008) en Splazsh (2010) stonden volledig in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.