Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maya Delilah – “Silver Lining”

Op de gezegende leeftijd van vijftien jaar het grootste straatmuzikantenfestival van het Verenigd Koninkrijk winnen, alumni aan de prestigieuze BRIT School (waar onder meer ook Adele en Amy Winehouse afstudeerden) en dan uiteindelijk doorbreken dankzij TikTok en Instagram. Het ‘coming-of-age’ verhaal van Maya Delilah leest als een sprookje en het lijkt dan ook maar vanzelfsprekend dat de jonge Londense al sinds 2020 naam en faam maakt als singer-songwriter. Haar single “Breakup Season” haalde al over de zeven miljoen luisterbeurten op Spotify en met haar nieuwste telg hoopt ze het waarschijnlijk nog beter te doen.

Volgens de 23-jarige Britse is “Silver Lining” een bitterzoet liefdesliedje over de tegenstrijdige kanten van een liefdesinteresse. Desondanks dat haar nummers steeds uitgaan van een volle sound, combineert ze hier akoestische popelementen die het lied een rustig karakter aanmeten dat zowel in je zomer- als winterplaylist past. Haar sound doet soms wat denken aan Maggie Rogers, bij beide dames zat producer Doug Schadt achter de knoppen van de mengtafel. Wie nog op zoek is naar een licht verteerbaar zomerlied voor op de BBQ dit weekend, zit met deze single wel gebakken.

Voor een debuutalbum is het nog even geduldig afwachten, maar Maya Delilah wist onlangs wel een deal bij Blue Note Records te versieren. Wij kijken er alvast naar uit!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

138 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Delilah - "Actress"

Wat hebben Sam Smith, Adele en Maya Delilah met elkaar gemeen? Ze studeerden allemaal aan de prestigieuze BRIT School. Het lijkt garant…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Inge Lamboo - "Easy"

Inge Lamboo is een Nederlandse muzikante die voornamelijk bekend is van TikTok. Daar ging ze een aantal keer viraal met Engelstalige covers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.