FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of we worden overstroomd door nieuws van festivals uit alle mogelijke windstreken. Vanaf vandaag kunnen we daar ook Jera on Air bijschrijven. Het Limburgse punk-, hardcore- en metalcorefestival viert dit jaar haar dertigste editie en de organisatie beloofde ons dat het komende zomer dubbeldik ging uitpakken. En met de aankondiging van de headliners Electric Callboy en Dropkick Murphys kunnen we nu al zeggen dat de 2024-editie er een gaat zijn voor in de geschiedenisboeken.

Waar Electric Callboy gisteren nog The Rock Circus mocht afsluiten, mogen de Duitsers komend jaargang hetzelfde doen op de donderdag van Jera on Air. Gelukkig krijgen ze die dag versterking van grootheden als Bad Religion en Madball, terwijl ook de rijzende ster Hot Mulligan de Ysselsteynse podia mag betreden. Op de vrijdag kunnen fans niet enkel hun vingers aflikken bij Dropkick Murphys, want ook bands als Simple Plan, Counterparts en het afscheidnemende Sum 41, dat dan zijn laatste Nederlandse festivalshow geeft, mogen hun opwachting maken. De headliner van de derde dag blijft nog even geheim, maar gelukkig licht Jera on Air met While She Sleeps, Bury Tomorrow en de legendarische band Bane al een klein tipje van de sluier en krijgen we al een voorproefje op wat die dag komen gaat. Ook dit jaar worden de Nederlandse talenten niet overgeslagen en krijgt het publiek met Ploegendienst en Hang Youth twee toppers van eigen bodem voor hun kiezen. Reden genoeg dus om ook in 2024 richting Limburg te trekken.

Jera on Air vindt volgend jaar plaats op 27 tot en met 29 juni. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Donderdag 27 Juni: Authority Zero – Bad Religion – Biohazard – Electric Callboy – GEL – Get the Shot – Hot Mulligan – Knosis – Madball – Ploegendienst – Shadow of Intent

Vrijdag 28 Juni: Better Lovers –  – Bleed from Within – Counterparts – Dropkick Murphys – Hang Youth – Ice Nine Kills – Silverstein – Simple Plan – Sum 41

Zaterdag 29 Juni: Alpha Wolf – Bane – Bob Vylan – Bury Tomorrow – Comeback Kid – ERRA – Fit For A King –  Incendiary – Thy Art Is Murder – While She Sleeps

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 - "Waiting On A Twist Of Fate"

Hoe hard je ook probeert, jong blijven is niemand gegeven. Al doet Sum 41 hard zijn best om ons terug mee te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
InstagramLiveRecensies

Simple Plan @ De Roma: Poppunkfeestje deluxe

Vraag aan een punker hoe je Simple Plan definieert en het woord punk komt er totaal niet aan te pas. Vraag aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.