Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro – “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’ Glory is het eindelijk zover: album nummer negen komt eraan. De band uit Florida rondom zanger-gitarist JJ Grey, bekend om zijn smaakvolle combinatie tussen soul, funk, americana en swamp rock, moest in 2015 afscheid nemen van drummer Anthony Cole, toetsenist Anthony Farrell en gitarist Andrew Trube waardoor ze voor heel wat veranderingen stonden. Met een nieuwe formatie herpakten ze zichzelf en speelden ze sindsdien grote zalen en festivals doorheen Amerika. Waarom er geen nieuwe muziek kwam, was echter een raadsel. Hoe groter het gat dat ze achterlieten, hoe sterker het vermoeden dat ze er met zijn allen in gekukeld waren. Tot nu, want met “The Sea” krijgen we een eerste voorsmaakje van hun aanstaande langspeler Olustee. 

Op “The Sea” wordt Grey ondersteund door gitaar, piano, strijkers, blazers en een tweede stem met weidse, uitgestrekte klanken met gevolg dat de ongepolijste zeefdrukkwaliteit van weleer vooralsnog afwezig blijft. Het klinkt hier allemaal wat beschaafder, binnen de lijntjes dat volledig past bij het wat kitscherige schilderijtje op de cover. Inhoudelijk sluit het zich hier ook bij aan, gezien het lied het verlangen naar de zee verhaalt wat niet gek is voor iemand die op een surfplank is grootgebracht. De liefde voor de natuur en de kleine, bijzondere momenten in het leven zijn hierbij terugkerende thema’s. Het is misschien niet helemaal de spetterende aftrap waar we op hoopten, maar desondanks voelt het vertrouwd om die warme, doorleefde en bezielde stem van JJ Grey weer te horen. Wat niet is kan nog komen en zo zijn wij benieuwd hoe de nieuwe bemanning de wind weer in de zeilen krijgt.

Olustee is het eerste zelfgeproduceerde album van JJ Grey en deze verschijnt op 23 februari 2024 op het label Alligator Records.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kurt Vile - Back to Moon Beach (★★★): Als een kabbelend beekje

Van alle laidbackrockers die gekleed in houthakkershemd door de alternatieve muziekscène strompelen, is Kurt Vile momenteel waarschijnlijk wel de bekendste. Hij is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Finley - Black Bayou (★★★★): Soul zonder houdbaarheidsdatum

Op goede muzikanten staat geen houdbaarheidsdatum. Een van de beste voorbeelden is ongetwijfeld Robert Finley. De negenzestigjarige oorlogsveteraan en ex-timmerman uit Louisiana…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "All This Love"

Dat Emeli Sandé een klok van een stem heeft, staat buiten kijf. Toch is het ondertussen al van 2012 geleden dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.