Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kid LAROI – “BLEED”

© CPU – Jan Van Hecke

The Kid LAROI heeft een kleine metamorfose ondergaan. De Australiër is ondanks zijn jonge leeftijd al een doorwinterde popartiest en heeft de hoogtes en laagtes van een leven in de schijnwerpers reeds aan den lijve mogen ondervinden. Zijn goede vriend en mentor Juice WRLD overleed bijvoorbeeld in 2019 en vorige zomer tourde hij dermate veel dat hij een behoorlijke tijd de rust opzocht. Uit die rust vond hij opnieuw kracht om aan zijn meest persoonlijke album tot dusver te werken. The First Time komt volgende week uit en gaat voor een groot stuk ook over de breuk met zijn vriendin. De hartpijn levert met “BLEED” alvast een van zijn beste nummers tot dusver op.

Zelden hebben we The Kid LAROI zo gebroken en open gehoord als op “BLEED”. Een liefdesbreuk heeft wel al vaker een rol gespeeld in zijn muziek, maar toch voelt het op deze nieuwe anders en vooral persoonlijker. Dat zijn stem deze keer iets minder fel werd bewerkt met autotune helpt de zaak om het nog melancholischer te maken dan het al is. Ook op vlak van instrumentatie trekt The Kid LAROI met producers Omer Fedi en Blake Slatkin een andere en iets harmonischere kaart. Vooral het refrein maakt “BLEED” tot een blijvertje en eentje dat nog even blijft nazinderen. We zijn in ieder geval blij dat we een ander facet van The Kid LAROI te horen krijgen en hopen dat hij nog vaker deze richting durft uit te gaan.

The First Time verschijnt volgende week vrijdag 10 november.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kid LAROI, Jung Kook & Central Cee - "TOO MUCH"

Hij is nog maar twintig en toch is The Kid LAROI verre van een onbekende. Dankzij de steun van de ondertussen overleden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noa Lee - "Bleed"

Nina Kortekaas stond de afgelopen weken meer dan ooit in de schijnwerpers. Helaas niet in het kader van haar eigen muzikale project,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kid LAROI - "I GUESS IT'S LOVE?"

Nog geen twintig jaar geleden kwam The Kid LAROI in Waterloo – in Australië, welteverstaan – ter wereld. Toch heeft de populaire…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.