Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Epik High – “Screen Time” (feat. Hoshi)

Hoewel ze niet tot de typische K-popidolen behoort, heeft Epik High wel al zijn naam binnen die scene kunnen maken. Het trio vormde zich in 2003 en bracht al elf platen uit. De groep, bestaande uit Tablo, Mithra Jin en DJ Tukutz, was ook de eerste Koreaanse act ooit op het befaamde Coachella-festival. Dat ze dus wel al bereikt heeft, is misschien een understatement. Het feit dat Epik High al zoveel ervaring op de teller heeft staan, zorgt er ook voor dat andere artiesten elke kans grijpen om met hen samen te werken. Deze keer gaat die eer naar Hoshi, lid van de K-popgroep SEVENTEEN.

De keuze om met Hoshi samen te werken, lijkt voor ons een atypische, aangezien hij uit een redelijk poppy groep komt met veel energie. Epik High daarentegen neigt naar hiphop en heeft niet echt veel gemeen met SEVENTEEN. Des te groter onze verbazing wanneer we “Screen Time” horen; rustige, ontspannen klanken met een chill beatje terwijl Hoshi al zingend het voortouw neemt. Het past wel een beetje in de discografie van Epik High, want het doet ons denken aan hun eerdere single “Can You Hear My Heart” met Lee Hi. Ook zij nam toen zingend de leiding, terwijl het hiphoptrio haar aanvulde met raps. Hier krijgen we hetzelfde recept en dat klinkt wel goed, al schiet het er niet zo hard uit omdat het instrumentale grotendeels hetzelfde klinkt. “Screen Time” is een leuk nummertje om op de achtergrond op te zetten, maar daar blijft het ook bij.

Epik High: Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website
Hoshi: Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SISTAR19 - "NO MORE (MA BOY)" & "SAUCY"

Hoewel SISTAR19 pas in 2017 uit elkaar ging, bracht het duo al in 2013 hun laatste muziek uit. Het Zuid-Koreaanse tweetal, bestaande…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TAEMIN - "Draw"

In april dit jaar beëindigde Lee Taemin, beter gekend als gewoon TAEMIN, zijn legerdienst in Zuid-Korea. Lang hoefden we niet te wachten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BABYMONSTER - "BATTER UP"

Sinds vandaag heeft BLACKPINK er een kleine zus bij: BABYMONSTER. Een tweede, actieve, vrouwelijke groep onder YG Entertainment is daarmee geboren. Zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.