Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benjamin Francis Leftwich – “Break In The Weather”

©Harvey Pearson

Een artiest wiens muziek evolueert als een zich ontvouwende bloem in de lente, zo zou je Benjamin Francis Leftwich kunnen omschrijven. En hij wederom met zijn nieuwste single “Break in the Weather”. Als een muzikant die de emotionele complexiteit van het leven omhelst, komt zijn muziek aan als een frisse adem in een verstikkende wereld. Zijn muziek, zoals hij zelf zegt, lijkt te gaan over het vasthouden en tegelijkertijd loslaten, met zoveel gratie als mogelijk. Deze single voelt als een bevrijding, waarbij hij minder schuilt achter muren en meer openlijk zijn ziel toont. Het is in wezen een nummer dat spreekt over de langzame acceptatie dat sommige dingen breken en dat dit soms noodzakelijk is voor genezing.

Muzikaal gezien biedt “Break In The Weather” een nieuwe dimensie aan Leftwichs repertoire. Het is een lied dat zich richt op het koesteren van hoop te midden van een tumultueuze wereld. Het dient als een overgave aan de wens voor het licht van de geest om weer tevoorschijn te komen na pijn en scheiding, of dit nu relationeel, emotioneel of spiritueel is. In vergelijking met zijn eerdere werk bevat dit nummer een rijkere instrumentatie. Terwijl zijn onmiskenbare akoestische gitaar aanwezig blijft, wordt deze nu aangevuld met piano, koren, subtiele drumritmes en effecten die een dichte en gelaagde geluidslandschap creëren voor zijn oprechte en kwetsbare teksten. Het is een opvallende verschuiving die zijn muziek naar nieuwe hoogten tilt, terwijl de kern van zijn emotie en authenticiteit behouden blijft.

Bij een nieuwe single hoort ook een aankondiging van een nieuw album. Benjamin Francis Leftwich heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album, getiteld Some Things Break op 9 februari 2024 zal worden uitgebracht. Het album bevat tien gloednieuwe nummers, allemaal geschreven en uitgevoerd door Leftwich zelf. Het volgt op zijn eerdere album To Carry A Whale dat in 2021 verscheen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benjamin Francis Leftwich - "Elephant"

Nog geen vijf maanden geleden bracht Leftwich zijn derde album uit en vandaag staat hij al opnieuw paraat met nieuwe muziek in…
LiveRecensies

Benjamin Francis Leftwich @ DOKbox : Gevoelige snaren bij zonsondergang

Het was een tijdje geleden dat Benjamin Francis Leftwich halt hield in ons land. Gisteren bracht hij zijn langverwachte set in DOK…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Francobollo - "Kinky Lola"

Francobollo is een Zweedse band die tegenwoordig opereert vanuit Londen. Het is de eerste band op het nieuwe Square Leg Records van Charlie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.