Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single POM – “Bittersweet”

© Sarah Nauta

Vanuit Amsterdam verscheen POM enige tijd geleden al op onze radar. De band is nog vrij jong, maar droomt wel groot, getuige ook het bescheiden succes van debuut-ep Lately. Sinds de release twee jaar geleden is er veel gebeurd, met een reeks liveshows (waaronder op Eurosonic Noorderslag) en de opnames van een debuutplaat als belangrijkste mijlpalen. Dat laatste is overigens ook helemaal afgerond, met We Were Girls Together als eindresultaat. Uit die plaat kregen we met “Exoskeleton” en “Together We Go” al twee lekkere voorsmaakjes op ons bord, deze nieuwe “Bittersweet” vervoegt dat duo nu op minstens even smakelijke wijze.

Meer dan drie minuten lang sleurt POM je namelijk mee in haar wereld vol groovy indierock met een postpunkerig randje. Een baslijn rolt de rode loper uit voor de stem van frontvrouw Liza Van As, die je op haar beurt meeneemt naar de coole en opzwepende refreinen. Het is een soort gecontroleerde ontploffing, met hier en daar een vleugje glitter, deze “Bittersweet”. Op die manier weten de Nederlanders aan te zetten tot bewegen, maar tegelijkertijd ook te intrigeren. Deze nieuwe single van POM is zo met andere woorden opnieuw een reden om de band nog wat meer in de gaten te houden, want je zal er ongetwijfeld nog veel van horen!

We Were Girls Together verschijnt op 10 november. Op donderdag 14 december staat POM in de Charlatan in Gent.

Facebook / Instagram

2123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

POM - We Were Girls Together (★★★½): Leuk, leuk, leuk!

Jonge veelbelovende bands schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar het is vaak pas met de release van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.