Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single POM – “Together We Go”

© Sarah Nauta

De Amsterdamse indierockformatie POM wist drie jaar geleden ontzettend succesvol uit de startblokken te schieten. Met hun debuutsingle “Down The Rabbit Hole” wisten ze recent de kaap van twee miljoen streams te overschrijven, maar na een handvol singles en de ep Lately zijn ze nu klaar voor het groter werk en brengen ze op 10 november hun debuutalbum We Were Girls Together uit via Mattan Records. Daarop thematiseren ze het volwassen worden en de zoektocht naar hun identiteit, waarvoor hun uitzinnige mengeling tussen fuzzpop, garagerock en Britpop zich uitstekend leent. De eerste single “Exoskeleton” was alvast de perfecte introductie en met een nieuwe release krijgt het album steeds meer vorm.

Op “Together We Go” klinken ze opnieuw frivool en opgewekt, waarbij de punky spraakzang van frontvrouw Liza van As in de bridge telkens de perfecte inleiding vormt voor de refreinen waar ze iets meer uithaalt. Op die manier weet van As de sfeer te zetten op het bont allegaartje aan fuzzy gitaren. De aanstekelijke ‘Oeeeh! Oh yeah!’ in het laatste stuk zorgen ervoor dat dit de onbetwistbare meezinger wordt van hun aankomende album We Were Girls Together. Met “Together We Go” laat het plezante Amsterdamse vijftal dus zien dat ze met hun verfrissende tracks alleen maar groter kunnen worden en hun veroveringstocht hen wellicht ook snel langs de grotere Belgische podia zal brengen.

Op 14 december stelt POM hun debuutalbum voor in de Charlatan in Gent. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

POM - We Were Girls Together (★★★½): Leuk, leuk, leuk!

Jonge veelbelovende bands schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar het is vaak pas met de release van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.