Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse – “Can’t Play Myself (A Tribute To Amy)”

© CPU – Stijn Verbruggen

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als “Show Out” en “Shutdown“. Ondanks dat hij op professioneel vlak niets te klagen had binnen dat genre, sloeg hij dit jaar een ander muzikaal pad in. Plots vond hij zijn voldoening binnen de house en startte hij zijn label Más Tiempo, waarop “Touching My Body” al het grootste – en tegelijk zeer beperkte – succesje bleek.

Op datzelfde label komt nu een tribute aan Amy Winehouse uit. De Britse soul- en jazzzangeres had vorige maand veertig moeten worden, maar overleed jammer genoeg in 2011 na een langdurige strijd met haar alcohol- en drugsverslaving. Skepta wil haar nalatenschap in ere houden en doet dat met een housetrack die vocals van “Tears Dry On Their Own” van het prestigieuze Back To Black-album uit 2006 samplet. Hij draaide het nummer afgelopen zomer al enkele keren, maar voor een officiële release was toestemming van de Amy Winehouse Foundation vereist. Die kwam er en dus is de release een feit. Toch begrijpen wij hun beslissing niet helemaal, want een waardevol eerbetoon is dit moeilijk te noemen. Het nummer is proper geproducet, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Skepta lost de extra verwachting die een tribute met zich meebrengt totaal niet in. Amy zal hierboven misschien wel een traantje moeten wegpinken na het horen van deze versie, maar dan wel in negatieve zin.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta - "Gas Me Up (Diligent)"

Skepta kan je gerust bestempelen als een van de steunpilaren van de UK Rapscene. Als baanbreker beïnvloedde hij een hele hoop nakomelingen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEDUZA - "Musica"

Afgelopen zomer lanceerden ze hun zelfgetitelde ep met al hun miljoenenhits, maar ook enkele nieuwe nummers. Het Italiaanse dj- en producergroep MEDUZA…
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.