Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loreen – “Is It Love”

Het is inmiddels meer dan een decennium geleden dat de Zweedse Loreen het Eurovisiesongfestival won met haar “Euphoria“. Het nummer groeide uit tot een enorme hit in Zweden en de rest van Europa en dus was een Songfestival-icoon geboren. Toch bleek dat niet genoeg voor de zangeres van Marokkaans-Berberse afkomst, want in 2023 deed ze voor de vierde keer mee aan Melodifestivalen, waar ze met de overwinning naar huis ging. Zo geschiedde het dus dat Loreen dit jaar weer meedeed aan ’s werelds grootste liedjeswedstrijd. De topfavoriete maakte haar status bij de bookmakers al snel waar en niemand leek dan ook echt verbaasd toen “Tattoo” als winnaar uit de bus kwam. Met haar nieuwste single “Is It Love” doet Loreen alvast een poging het succes van “Tattoo” te evenaren.

“Is It Love” gaat vrij gemoedelijk van start met een karaktervol gitaarlijntje, waarna de zang van Loreen bijna als een bezwering functioneert. Het geheel klinkt ietwat mysterieus door de vocale klankkleur, maar al gauw breekt het moment aan waarop je onbewust zit te wachten. De hemel breekt open en een catchy refrein neemt de boel over. Dansbare ritmes verschuilen zich op de achtergrond, terwijl Loreen de luisteraar uitnodigt om uit volle borst mee te zingen. Met amper twee en een halve minuut op de teller houdt “Is It Love” het al snel voor bekeken, maar geen paniek, want de melodie zit voor de rest van de dag in je hoofd; of je het nu wil of niet. Hoewel de single niet meteen de schoenen van “Tattoo” kan vullen, levert Loreen toch weer een song af met een hoog hitpotentieel.

Loreen staat op 14 november in de Antwerpse Trix. Het concert is uitverkocht.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
InstagramLiveRecensies

Loreen @ Trix: Meer dan een popshow

In 2012 won Loreen met haar “Euphoria” de grootste liedjeswedstrijd van Europa en zo was een nieuw Eurovisiesongfestival-icoon geboren. Toch bleek de…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 80

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.