Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Junior – “Song For A Fiend”

Nadat de veelbelovende ep Are We There Yet die drie jaar geleden uitkwam en toen regelmatig op de radio te horen was, komt de zeskoppige indieband Junior met debuutalbum Eternal Stumble. Na een paar optredens met deze ep in 2021 besloot de band samen te zitten voor een langspeler met dertien nummers. Deze plaat zal spijtig genoeg pas volledig te horen zijn in het voorjaar van 2024, maar we worden nu al verwend met een eerste single: “Song For A Fiend”. In het najaar van 2023 worden er dan nog twee andere singles verwacht die ons hopelijk nog een beter beeld kunnen geven van hoe de plaat in zijn geheel zal klinken.

“Song For A Fiend” begint met de klassieke indietonen van de gitaren en de zwoele stem van Bert Hofmans. Junior bouwt rustig op naar het refrein, waarna we verrast worden met een gitaarsolo die zeker niet misplaatst is in het zweverige nummer. Plots valt de single een beetje stil, tot er achtergrondstemmen van andere bandleden erbij komen. Die zorgen daarbij voor een nog mooier geheel waarbij we bij het tweede refrein haast zouden meezingen op de mooie teksten.

We kijken alvast uit naar de twee overige singles die er binnenkort aankomen en naar een reeks shows die hopelijk niet te lang meer op zich laat wachten.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter organiseert zomersessies met o.a. Portland, Faces on TV & Absynthe Minded

Dat Dranouter elk jaar groter en groter wordt, moet voor weinig verbazing zorgen. Het festival wist vorig jaar headliners zoals The Kooks…
AlbumsRecensies

Corridor - Junior (★★★★½): Beklijvend van begin tot eind

Het is begin oktober in Seattle. Grote chaos op het hoofdkwartier van het legendarische label Sub Pop, want slechts dagen later zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.