Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest – “Panic Attack”

© CPU – Matthias Engels

Afgelopen weekend werd de Californische woestijn ingepalmd door de grootste hardrock- en metalgroepen ter wereld. AC/DC speelde voor het eerst in zeven jaar live op Power Trip, maar Judas Priest legde hen eerst het vuur aan de schenen. De Britse metalgroep staat al meer dan een halve eeuw mee aan de wieg van het genre. Dat in de zomer van 2022 bij ons dubbel gevierd op Graspop Metal Meeting en Lokerse Feesten. Ondanks dat Rob Halford en co ons live niet meer overtuigden, is hun discografie en status onsterfelijk. Geen enkele metalhead is onbekend met “Breaking the Law”, “Painkiller” of “Living After Midnight”. Bovendien blijft de naam Judas Priest een sterk merk dat zelfs ex-gitarist K.K. Downing het verwerkt in zijn KK’s Priest. Wat nieuwe muziek betreft, deed Judas Priest het rustig aan. Firepower is intussen vijf jaar oud, al krijgt ze volgend jaar een opvolger.

“Panic Attack” legt de lat onmiddellijk hoog. De Judas Priest die we nu te horen krijgen, is diegene die we ook terug op een podium willen zien staan. De flitsende gitaarsolo’s en Halfords stemkracht zetten ons letterlijk in vuur en vlam. Al bij de melodieuze intro voelen we namelijk dat er iets staat te gebeuren. Totale destructie zagen we evenwel niet aankomen. Moesten we niet beter weten, zouden we zelfs denken dat “Panic Attack” een herontdekte opname is uit de jaren 80. De Britten klinken namelijk even vitaal als op hun klassiekers. Mits Richie Faulkner en Andy Sneap stukken jonger zijn dan KK Downing en Glenn Tipton, is dat niet zo bijzonder. Toch laten de snarenplukkers prachtig de sound herleven die van Halford en drummer Scott Travis destijds de ‘metalgods’ maakte. Judas ‘fucking’ Priest is terug. Men weze gewaarschuwd.

“Pannick Attack” is de eerste single van Invincible Shield, dat verschijnt op 8 maart.

Facebook / Instagram Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest - "Trial By Fire"

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest en Five Finger Death Punch headlinen Graspop Metal Meeting 2024

Oud ijzer roest duidelijk niet. Twee jaar nu hun vijftigste jubileumtournee komt Judas Priest terug naar Graspop Metal Meeting. De Britse heavy…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle RANT. – “Panic Attack!”

‘RANT. aka ALLES KAPOT!’, er bestaat geen betere intro om deze garagepunkband te omschrijven. Arthur Persoone (gitaar), Bruno Bovsovers (zang), Daan Verstraete…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.