Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STEVE – “Static”

© CPU – Peter Verstraeten

De afgelopen maand opende STEVE nog voor Captain Kaiser in een volgepakte Trix Club, vandaag pakt het drietal uit met een snoeihard vervolg op debuut “No Hands”. “Static” neemt ons opnieuw mee in een chaotische spiraal op het snijpunt van punk en hiphop. De jonge wolven weten ons voor de tweede maal een nummer vol rauwe, ongefilterde elektriciteit te bezorgen.

Initieel houden de jongens het nog vrij sober met enkel een vervormde gitaar en zang, wanneer de hele band zich mengt worden echter alle remmen losgegooid. Het nummer stuitert alle kanten uit, en doet ons hoofd spontaan meeknikken op de synthtonen en drumslagen. Ook op deze tweede single is de onstuimige energie perfect gekanaliseerd. Waar een andere band hun nummer spontaan zou zien verdrinken in deze storm van donkere klanken, weet STEVE hier net hun handelsmerk van te maken. In de ontknoping krijgen we ten slotte te maken met een ware wervelwind, die het broeierige nummer volledig ontmantelt en leidt tot een ware breakdown.

Wie dit muziekgeweld nog niet live aan het werk heeft gezien, rept zich best naar de selectieronde van Sound Track in Hasselt op 14 oktober, of STOEMP! In Brussel op 3 november.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wine Lips - "Derailer"

De Canadese band Wine Lips is een rasechte garagerockband die tussen 2017 en 2021 reeds drie lp’s uitbracht. Er zit een zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.