Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single aespa – “ZOOM ZOOM”

Aan aespa is er in de K-popwereld geen ontkomen meer aan. Niet zo verbazend, aangezien ze constant muziek uitbrengt en er van een ‘pauze’ geen sprake is. Dit jaar alleen al bracht het viertal de ep MY WORLD uit en enkele singles, waarvan “Hold On Tight” voor de film Tetris was en “We Go” werd uitgebracht als soundtrack voor een nieuwe Pokémon-reeks. Vandaag schotelt de groep ons “ZOOM ZOOM” voor, een single voor de Japanse serie Beyblade X.

Aangezien “ZOOM ZOOM” de soundtrack is van een Japanse serie, hadden we aanvankelijk verwacht dat het nummer ook grotendeels in die landstaal zou zijn. Incorrect, want aespa houdt het aanvankelijk vooral bij Engels en het is pas naar het einde toe dat ze overschakelt naar het Japans. De meiden zingen boven een hard, elektronisch deuntje dat niet zou misstaan op een feestje in een club. De balans tussen de stemmen en die stevigere sound is goed berekend, waardoor aespa op de juiste momenten de aandacht kan trekken met hun gezang. Het valt op dat de strofes redelijk aangenaam klinken, terwijl de refreinen dan eerder als een laagtepunt aanvoelen omdat de titel gewoon wordt herhaald. Het klinkt daardoor niet meer als een aanstekelijk liedje, maar eerder reclame voor die bekende app die tijdens de lockdown zo populair was. Jammer, want de strofes van “ZOOM ZOOM” toonden heel wat potentieel om er een leuk nummer van te maken.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single aespa - "Better Things"

Aan de leiders van de vierde K-popgeneratie lijkt geen ontkomen. De Zuid-Koreaanse aespa is dan ook geen gewone groep, want de leden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single aespa - "Welcome To MY World" (feat. nævis)

In 2020 debuteerde aespa onder het label SM Entertainment (EXO, Red Velvet en Super Junior) met “Black Mamba“. Al vanaf het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single aespa - "Illusion"

aespa houdt van verrassingen, want naast een onverwacht optreden op Coachella vorige maand, heeft de K-popgroep alweer een verrassing in petto. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.