Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gruff Rhys – “Celestial Candyfloss”

© Mark James

In 2005 bracht Gruff Rhys zijn debuutalbum uit. Toch was het niet zijn echte ‘debuut’ in die wereld, want hij bracht daarvoor al muziek uit met Super Furry Animals en met zijn broer Cian Ciaran. Sindsdien doet hij het weliswaar alleen, al is hij ook niet vies van een samenwerking. We hebben niet genoeg ruimte om al die andere artiesten op te noemen, maar de meest opvallende waren onder andere die met Gorillaz, Mogwai, en Danger Mouse & Sparklehorse. Ook van politieke statements is hij niet bang, zo bracht hij “I Love EU” uit als onderdeel van de campagne om Brexit tegen te gaan. Begin volgend jaar komt de Welshman met een nieuw album, het achtste ondertussen. Dit keer geen politieke onderwerpen, want Sadness Sets Me Free lijkt een positieve boodschap met zich mee te dragen, althans als we “Celestial Candyfloss” mogen geloven.

Vrolijk, dromerig en magisch; zo kunnen we “Celestial Candyfloss” het best omschrijven. Rhys heeft het in zijn nieuwe single niet over suikerspinnen uit de ruimte, maar wel over de weg die iemand aflegt om liefde en zelfacceptatie te vinden. Hij doet dat op een upbeat manier die ons hoop brengt, terwijl een viool op de achtergrond voor die magische touch zorgt. Zelf klinkt de Welshman redelijk zacht, de nadruk ligt vooral op de vrolijke geluiden. Naar het einde toe vervaagt de beat in een slomer tempo en zorgen die violen voor een iets melancholischere sfeer. Dit is slechts een klein intermezzo en voor we het weten, zitten we weer in die droomwereld van Gruff Rhys die hij met “Celestial Candyfloss” creëert.

Sadness Sets Me Free komt uit op 26 januari volgend jaar.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Africa Express - "Johannesburg"

Africa Express heeft na de eerder dit jaar verschenen ep Molo een single uitgebracht. Het in 2006 opgerichte project van Blur-frontman Damon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.