Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single julie – “Catalogue”

© CPU – Nathan Dobbelaere

julie is een driekoppige band uit Los Angeles. Als tieners uit Orange County brachten Keyan Zand, Alex Brady en Dillon Lee hun eerste nummers uit op cassette, volledig volgens het DIY-principe. Alex zong al vrij snel en haar vader leerde haar enkele gitaarakkoorden, Kyan speelt gitaar als een manier om te ontstressen en Dillon merkte al gauw dat hij meer in de wieg was gelegd voor drums in plaats van een basgitaar.  Enkele ep’s later (met onder andere “Flutter” en “Kit”) zet julie voorzichtig voet aan wal in Europa. Een passage op Pukkelpop deze zomer bleef redelijk onopgemerkt, maar daar kan met “Catalogue” snel verandering in komen.

Het nummer grijpt vanaf seconde twee bij het nekvel en laat ons niet meer los door de snedige drums, die aangevuld worden met heerlijk gitaargerommel. In julie’s “Catalogue” primeren vooral de nineties. Het geluid doet onmiddellijk denken aan de gloriedagen van grunge (Sonic Youth!), maar klinkt tegelijkertijd bijzonder fris en kan ook gerust een vergelijking doorstaan met het ruigere werk van een jonge Placebo.
Brady zingt met de nodige cool ‘I don’t feel anything now’. Wij voelen hier alleszins wel iets, want dit nummer heeft alles om een stevige radiohit te worden. En dan hebben we het nog niet gehad over de outro van dit nummer. Bye bye fade-out, leve fade-in!

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.