Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Void”

© CPU – Mats Verschueren

In een chaotische wereld van luide gitaren en versterkers die op het maximum staan, is Ty Segall als een opgeschud blikje frisdrank; zolang je het niet opent ben je veilig, maar eens je het opent weet je niet wat je overkomt. De naam Ty Segall laat geen enkele ruimte voor lethargie, want zelfs tijdens zijn schaarse adempauzes van zijn eindeloze tournees, heeft hij zijn thuis gevonden in de studio, waar de noten net zo intens vloeien als zijn wilde haren. Vandaag zet hij zijn ontembare creatieve stroom voort met de lancering van zijn nieuwste single “Void”. Een naam die, zoals de traditie het wil, ver verwijderd is van de rustige betekenis die het suggereert.

“Void” is als een zeldzaam juweel in het uitgebreide repertoire van de doorgewinterde garage-rocker. Het begint met een spookachtige, dissonante akoestische arpeggio en stapelt daar lagen bovenop. Het neemt nooit echt de harde, genadeloze modus aan die we associëren met Segalls liveoptredens, maar het zakt uiteindelijk weg in iets dat lijkt op duistere klassieke rock, als een proto-metalversie van de late periode van The Beatles. De klanken lijken zo een doolhof van emoties te verkennen. Terwijl we de weg afleggen die Segall heeft geplaveid, worden we herinnerd aan de transformatieve kracht van muziek die grenzen verlegt en nieuwe werelden opent.

Deze onthulling gaat echter gepaard met een bitterzoete noot voor de Europese fans van Ty Segall. Terwijl hij zijn nieuwe single aan de wereld voorstelt, onthult hij ook een reeks tourdata. Maar helaas lijkt het erop dat de Europese landen voorlopig over het hoofd zijn gezien in deze lijst. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de klanken van “Void” de weg vinden naar de oren van fans over de hele wereld, inclusief degenen die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wachten, want stilzitten is nu eenmaal geen talent van Segall.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ty Segall - Three Bells (★★★½): Zorgvuldige mijmeringen, te midden van chaos

Werp je een blik op zijn recente solo-discografie, dan valt op dat Ty Segall (garagegod, fuzzfijnproever en hondenliefhebber) in de laatste jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “My Best Friend”

Een mens en zijn hond, het zijn soms twee handen op één buik. Wie Ty Segall volgt, weet dat zijn honden een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.