Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Bale – “Kompas”

© CPU – Stijn Verbruggen

Emma Bale scoorde haar eerste hits als tiener nadat ze succesvol deelnam aan The Voice Kids en won op haar zeventiende als jongste vrouw ooit een MIA. Ondertussen heeft ze radiopop wat meer de rug toegekeerd en laat ze zich daar alternatievere klanken inspireren. Haar debuutalbum Retrospect verscheen in 2021 te midden van de pandemie, waardoor het project niet in zijn volledige schoonheid kon ontplooien en haar uiteindelijk aanzette om zich muzikaal te herbronnen. Ze vond daarbij de liefde in Nederlandstalige teksten en brengt nu voor het eerst een single in haar moedertaal uit.

Emma Bale lijkt alles behalve het noorden kwijt te zijn, want op “kompas” lijkt ze zichzelf als artiest helemaal gevonden te hebben. Het nummer is anderhalfjaar geleden ontstaan als een experiment tijdens een schrijfsessie met blackwave’s Willem Ardui en Nina Sampermans, maar was uiteindelijk het startpunt van haar nieuw hoofdstuk. De warme, ritmische instrumentatie heeft dankzij de melancholische gitaarlijn en de weemoedige tekst een fragiel karakter, maar is uiteindelijk hetgeen dat dit nummer zo sterk maakt. Emma Bale heeft met “kompas” misschien wel haar sterkste werk tot nu toe afgeleverd en maakt ons daarom des te benieuwder naar hetgeen ze de komende maanden voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Emma Bale - 3.1 (★★★½): Zalfje voor de ziel

Tien jaar geleden schoot de carrière van de inmiddels 24-jarige Emma Bale uit de startblokken na haar deelname aan The Voice Kids….
InstagramLiveRecensies

Nostalgie Beach Festival (Festivaldag 2): Over nostalgie gesproken

Op vrijdag 5 augustus ging het tweedaagse Nostalgie Beach Festival na twee jaar afwezigheid eindelijk weer van start. Op de eerste dag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.