Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dotan – “Diamonds in My Chest”

Als we denken aan Dotan, denken we vooral aan zijn oude hits “Home” en “Hungry“. Toch is dat niet het enige waarvoor de Nederlander gekend is, want hij kwam namelijk vijf jaar geleden in opspraak. De zanger en zijn management hadden op sociale media vele nepaccounts aangemaakt om hem te promoten en te verheerlijken. Het bleef toen even stil rond Dotan en het duurde tot 2021 vooraleer hij weer wat singles en zelfs een album, Satellites, uitbracht. Toch bracht de singer-songwriter ook na die plaat niks meer uit. Tot nu dan, want hij is terug met een nummer en binnenkort ook een album, waarmee hij terugkeert naar naar zijn beginjaren.

Twee jaar geleden waagde Dotan zich met Satellites aan een eerder poppy sound die iets elektronischer klonk dan zijn eerdere werk. Met “Diamonds in my Chest” keert hij terug naar zijn gouden beginjaren en houdt hij het simpel: een gitaar met een stevig tempo vormt de leidraad, terwijl de Nederlander volgt met zijn stem. Het resultaat is een aangenaam folkliedje waarvan we niet vermoeden dat het een even grote hit zal worden als pakweg “Home”, maar dat wel aangenaam in onze oren klinkt. We krijgen het gevoel gezellig met vrienden en heel ontspannen aan een kampvuur te zitten. Dotan heeft misschien in het verleden een fout gemaakt, maar met “Diamonds in my Chest” lijkt hij een nieuw hoofdstuk te beginnen en daar willen wij gerust in meegaan.

Facebook / Instagram / Twitter (X)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beirut - Hadsel (★★½:): Nieuwe bestemming, gekend reisverslag

Toen de wereldburger Zach Condon in 2006 met zijn band Beirut op de proppen kwam met debuut Gulag Orchestar, waren meteen heel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society - "Focus on the Melody"

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx Band - Ghosts (★★★★): Beklijvende geruststelling

Over de muzikale bijdrages van Bert Dockx kan je intussen een mooi spinnenweb leggen. De Belgische muzikant, schrijver en auteur heeft aandelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.