Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dotan – “Diamonds in My Chest”

Als we denken aan Dotan, denken we vooral aan zijn oude hits “Home” en “Hungry“. Toch is dat niet het enige waarvoor de Nederlander gekend is, want hij kwam namelijk vijf jaar geleden in opspraak. De zanger en zijn management hadden op sociale media vele nepaccounts aangemaakt om hem te promoten en te verheerlijken. Het bleef toen even stil rond Dotan en het duurde tot 2021 vooraleer hij weer wat singles en zelfs een album, Satellites, uitbracht. Toch bracht de singer-songwriter ook na die plaat niks meer uit. Tot nu dan, want hij is terug met een nummer en binnenkort ook een album, waarmee hij terugkeert naar naar zijn beginjaren.

Twee jaar geleden waagde Dotan zich met Satellites aan een eerder poppy sound die iets elektronischer klonk dan zijn eerdere werk. Met “Diamonds in my Chest” keert hij terug naar zijn gouden beginjaren en houdt hij het simpel: een gitaar met een stevig tempo vormt de leidraad, terwijl de Nederlander volgt met zijn stem. Het resultaat is een aangenaam folkliedje waarvan we niet vermoeden dat het een even grote hit zal worden als pakweg “Home”, maar dat wel aangenaam in onze oren klinkt. We krijgen het gevoel gezellig met vrienden en heel ontspannen aan een kampvuur te zitten. Dotan heeft misschien in het verleden een fout gemaakt, maar met “Diamonds in my Chest” lijkt hij een nieuw hoofdstuk te beginnen en daar willen wij gerust in meegaan.

Facebook / Instagram / Twitter (X)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dotan - "Heavy"

Dotan blijft uiteraard gekend bij het grote publiek voor zijn tophits “Home“, “Hungry” en “Numb“. De Nederlander bracht in 2014 de langspeler 7…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.