Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “For You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het optreden van Giant Rooks op Pukkelpop zindert bij heel wat mensen nog na en dat meer dan terecht. De Duitse formatie speelde zich de laatste jaren versterkt in de aandacht met hun catchy indierock en enthousiasmerende liveshows. Met hun debuutplaat ROOKERY mikten ze vooreerst op succes in hun thuisland, al waagden ze her en der ook al eens een sprong over de landgrens. Dat laatste werpt meer en meer zijn vruchten af, want intussen tourde de band zelfs al door de Verenigde Staten. Aan ambitie geen gebrek met andere woorden en dat merk je ook aan de nakende release van hun nieuwe album How Have You Been? De release staat gepland op 2 februari, maar om die tijd te overbruggen trakteren ze ons alvast op een gloednieuw nummer.

Op TikTok en in hun liveshows doet “For You” al een tijdje de ronde en daarom klinkt het nummer al heel vertrouwd in de oren. Heel veel geks of baanbrekends krijgen we van het Duitse viertal er niet op te horen, al hebben ze wel wat aan hun formule gesleuteld. Begeleid door een piano en een klein ensemble strijkers bouwt frontman Frederik Rabe het nummer geleidelijk aan op, al breekt “For You” wel redelijk snel open. Het refrein speelt daarbij een belangrijke rol, maar toch is het de sereniteit van de strofes die ons het meest charmeert. Een gedoodverfde radiosingle is “For You” hoe dan ook niet, maar voor de nieuwbakken fans van Giant Rooks zal dit ongetwijfeld snel in de armen worden gesloten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.