Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eating Rainbows – “Life”

© CPU – Chris Stessens

Eating Rainbows omschrijft zichzelf als ‘an average band, neither wildly popular nor terrible’. Maar na een passage op BBC Introducing en de halve finale van Humo’s Rock Rally 2022, lijkt deze omschrijving toch lichtjes bescheiden. Nu laat Eating Rainbows de eerste single “Life” van debuut-ep yep yep yep op ons Los. Verwacht je aan een potje stevig gitaarwerk!

Eating Rainbows slaat er vanaf de start niet naast met bijna punky riffs, waarna het moeilijk wordt om er een specifiek genre op te plakken. We horen shoegaze, postpunk en andere invloeden, die allemaal samenkomen voor een bruut gitaargeluid, dat enkel maar wordt versterkt door de drijvende drums. Door al dit instrumentaal geweld snijdt de vocal probleemloos door. Stilzitten is bijna onmogelijk, en de brug blijft lang in je hoofd zitten na beluisteren.

“Life” knalt van het begin tot het einde door je heen en is een single die doet wat hij moet doen: smaken naar meer. Dit voorproefje laat ons vol verwachting uitkijken naar de volledige ep die in november uitkomt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Frog In Boiling Water"

De kogel was al even door de kerk: DIIV komt over een maand met een nieuw album. In maart stonden de New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tramhaus - "Beech"

Tramhaus telt evenveel leden als een hand vingers heeft. Vingers om af te likken wel; de band kopieerde haar naam van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DEADLETTER - "Mere Mortal"

Het postpunkcircuit heeft de afgelopen jaren aan een verschroeiend tempo nieuwe bands doen ontstaan. Eervolle vermeldingen in die categorie zijn bands als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.