Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sugababes – “When the Rain Comes”

Een kwart eeuw geleden doopten aan de andere kant van het Kanaal drie jongedames zichzelf tot de Sugababes. En eigenlijk zou je bijna kunnen zeggen dat de rest geschiedenis is. De hits die het drietal op haar palmares heeft staan zijn zelfs niet meer op twee handen te tellen, met “Push The Button“, “About You Now“, “Round Round” en “Hole In The Head” als absolute hoogtepunten. Doorheen de jaren veranderde de opstelling van de band weliswaar een paar keer, maar in 2011 was er dan de comeback met de originele leden. Toch moet gezegd dat het vooral om een figuurlijke reünie ging, want in de tien jaar die volgden stonden de Sugababes op geen enkel podium, laat staan dat er nieuwe muziek verscheen.

Tot nu dus, want na een tour door het Verenigd Koninkrijk en een verderzetting op het Europese vasteland in het verschiet, verschijnt er met “When the Rain Comes” meteen ook een eerste nieuwe single in meer dan tien jaar. Die nieuwste creatie sluit gek genoeg wel gewoon perfect aan met alles wat de Sugababes al in het verleden maakte, hetzij natuurlijk met een hedendaagse toets. Een minimalistische piano begeleidt een zwoele r&b-beat, die op zijn beurt dan weer de leidraad is voor de drie stemmen die elk op hun eigen manier in de schijnwerpers komen te staan. Op die manier doen de Sugababes eigenlijk vooral waar ze goed in zijn, zonder daarmee geforceerd te klinken. “When the Rain Comes” is met andere woorden een geslaagde comeback, die overigens meteen ook het begin van een nieuw hoofdstuk inleidt, daar het de eerste single van een nieuw album zou zijn.

Aanstaande maandag, 18 september, staan de Sugababes in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sugababes @ Ancienne Belgique (AB): K3 voor gevorderden

Nostalgie werkt. Het is een fenomeen dat de afgelopen maanden al verschillende keren werd bewezen binnen het muzieklandschap, en dus waagden ook…
LiveRecensies

Pavlove @ Kunstencentrum Vooruit: Een zoete inval

Iets meer dan een week na het uitbrengen van hun tweede EP Savages komt Pavlove aandonderen met het daarmee gepaarde concert in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.