Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Weval – “Dreaming” & “Unstoppable”

Een van de meest veelbelovende dj duo’s van de Lage Landen is terug met een nieuwe ep genaamd Dreaming. Gloednieuw zijn de nummers niet. Zo is “Are You Real” een energieke herwerking van “Are You Even Real” op hun eerdere album The Weight uit 2019. Ook hebben we al eerder gedanst op “Unstoppable” afgelopen maart tijdens hun livesessie in Botanique. Live komt de muziek van muziekduo Harm Coolen en Marijn Scholte Albers het best tot zijn recht. De ep is daarom ook tot stand gekomen tijdens het touren.

De titeltrack “Dreaming” is een dromerige soundscape die zich onthuld tot een vrolijke psychedelische trip. De gelaagde vocalen rond het midden hebben wat weg van een tammere versie van Aphex Twin. Weval vertelt dat “Unstoppable” gemaakt is om de energielevels te verhogen tijdens de middel sectie van de liveshows. Dit is terug te horen aan de technobeat die gedurende het nummer toenmeemt in intensiteit. Beide nummers hebben een opbouw die je klaar lijkt te stomen voor een grand finale, maar juist die climax ontbreekt. Wellicht heeft dit ook te maken met de korte duur van de nummers die rond de drie minuten ligt. Dit gooit wel hoge ogen naar verlengde livemixes, waarvan Weval veel pijlen op zijn boog heeft staan.

Weval speelt 17 november live in Oosterpoort, Groningen, 18 november in Wintercircus, Gent en 19 november in TivoliVredenburg, Utrecht. Op 25 november is het de beurt aan de Amsterdamse Paradiso.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello, P!nk & Sting - "Dreaming"

Soms denk je wel eens: nu hebben we de gekste samenwerkingen wel allemaal gehad. Maar kijk, die gedachte kan bij deze meteen…
LiveRecensies

Weval @ Botanique (Rotonde): Naar dromenland en terug

Met een derde album onder de arm, dat op de derde dag van de derde maand van dit jaar uitgebracht werd, trok…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.