Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wargasm – “Bang Ya Head” (feat. Fred Durst)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Love it or hate it, nu metal schijnt een comeback te maken. Wargasm, bestaande uit het Londense duo Sam Matlock en Milkie Way, kondigt de comeback van oversized jeans aan met de nieuwe single “Bang Ya Head”, met een feature van de nu metal keizer zelve: Fred Durst. Was deze samenwerking het wachten waard? Neen.

“Bang Ya Head” kan profiteren van een moderne productie, maar die heeft een beperkte bijdrage. Wargasm laat gitaarriffs die bands als Korn een kleine dertig jaar terug naar de top bliezen, generisch klinken. De elektronische elementen misstaan op zich niet en passen bij de vibe van het nummer, maar alles word zo op een hoop gegooid dat het zijn doel mist. Het nummer klinkt daarbij als pure chaos. Durst’s feature is het hoogtepunt van het nummer, hoewel het meer voelt als een namedrop dan een echte feature. Het is ook het enige stuk in het nummer waar de instrumentatie onder controle wordt gehouden. Wat de rustige, ingetogen brug in het midden van dit nummer doet, blijft een raadsel. Ze ondermijnt namelijk alle energie die tot hiertoe is gepoogd op te bouwen.

Is Wargasm een goede koploper voor een nu metal revival? Neen, in het beste geval wordt Wargasm een gateway band voor nieuwe fans van het genre om de echte klassiekers te ontdekken. Met “Bang Ya Head” blaast Wargasm alleszins geen frisse wind door een -grif toegegeven- soms stoffig genre.

Wargasm gaat dit najaar als supportact mee op tournee met het Japanse BABYMETAL. Deze package passeert langs de Brusselse Ancienne Belgique (04/12). Op 30 november speelt het Britse duo een headlineshow in Patronaat, Haarlem.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.