Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn – “I Paint Dogs”

© Sam Crowston

Het gebeurt niet vaak dat Welshe bands hun publiek ook in die taal aanspreken, maar dat is exact wat Melin Melyn onderscheidt van anderen. De groep uit Cardiff bracht op die manier al een resem fijne single uit, met ook enkele songs in de eigen Welshe taal. Ze houden er duidelijk van om de roots niet te verloochenen en nummers op een simpele, maar verfrissende manier naar een publiek te brengen. Eerste single van dit jaar, “I Paint Dogs”, is daar ook een perfect voorbeeld van.

Iets meer dan twee minuten wordt het hart verwarmd door heel zomerse muziek die vooral door de verfrissende stem van zanger Gruff Glyn in het gehoor springt. Toch is het niet enkel die leuke feelgoodvibe in de strofes, maar vooral het uiterst aanstekelijke refrein dat blijft hangen. “I Paint Dogs” blijft op die manier heel wat herhaald worden waardoor het binnen de kortste keren niet meer uit je hoofd geraakt. Zeker naar het einde toe, versterkt de band dit door eerder een soort van break te brengen waarbij een donkere stem erg dreigend overkomt. Daarna gaat het tempo gevoelig de hoogte in en schuren de gitaren samen met wat blazers richting een episch einde. Heerlijk zomerse single die perfect voor de nazomerplaylist kan dienen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn - "Hold The Line"

Even dachten we dat Melin Melyn zich aan een cover van Toto had gewaagd toen we de titel van de nieuwe single…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melin Melyn - "Rebecca"

Sommige psychedelische muziek is gemaakt om bij te zitten en te luisteren, andere is gemaakt om je te doen dansen. Melin Melyn,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.