Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CIVIC – “Hourglass”

© CPU – Lieze Michiels

Taken By Force is nog geen jaar oud, maar toch weigert CIVIC om stil te zitten. Ondanks dat die plaat bij momenten net iets te soft klonk, wist én weet de band nog geregeld rake klappen te verkopen in de vorm van beenharde punksongs recht uit Down Under. Een nieuwe single is dus steeds een welkome verrassing indien er wat vuur mist in je leven. Ook al mag “Hourglass” iets minder rechttoe rechtaan zijn dan gewoonlijk, het viertal is zijn kunsten duidelijk nog niet verleerd. Hints naar nog meer nieuwe muziek dropte CIVIC dan weer niet, dus blijft het voorlopig bij deze eenzaad.

Met gemiddelde lengtes tussen de anderhalve en drie minuten, is “Hourglass” duidelijk een stukje langer dan gewoonlijk. Dat creëert echter duidelijk ruimte voor de heren om wat meer gelaagdheid in hun songwriting te brengen. Die nieuwe worp is namelijk niet even ‘in your face’ als songs zoals “Radiant Eye” of “Born In The Heat”, maar bouwt heel beredeneerd op naar een paar dikke vuistslagen die je al van mijlenver voelt aankomen, maar daarom uiteraard niet minder schadelijk zijn. Wat “Hourglass” met andere woorden aantoont, is dat CIVIC meer is dan een doorsnee punkband die negentig seconden herrie schopt en daarna weer verdwijnt. Nee, het Australische kwartet gaat veel verder dan dat en durft de laatste tijd ook veel meer te experimenteren.

CIVIC speelt bovendien op 4 december in de Botanique in Brussel en op 6 december in La Zone in Luik. Meer info vind je op de website van de band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

155 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CIVIC + The Grogans @ Trix: Australisch onderonsje

Op Hemelvaart 2023 zorgde Trix voor het neusje van de zalm binnen de Australische garagerockscene. In twee verschillende concertzalen stonden twee bands…
AlbumsFeatured albumsRecensies

CIVIC - Taken By Force (★★★½): Tussen staalhard en iets te zacht

Taken By Force is misschien wel de juiste omschrijving van de opmars die CIVIC de afgelopen jaren kende. ‘Geen kompassie’ lijkt dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CIVIC - "Born In The Heat"

Zoals dat meestal gaat bij Australische punkbands, wordt er bijna jaarlijks nieuwe muziek uitgebracht. CIVIC is daarin geen uitzondering. Sinds 2018 worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.