FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mimi Webb: ‘Ik wil dat iedereen alle negativiteit vergeet als ik op het podium sta’

© CPU – Toon Miermans

Amelia Webb – Mimi voor de vrienden – stond op een tijdspanne van veertien maanden vier keer op een Belgisch podium. Een graag geziene gaste dus, niet in het minst omdat de jonge Britse de miljoenen streams niet meer op twee handen kan tellen. Met haar tweede plaat Amelia onder de arm heeft de zangeres tal van radiohits te pakken, met “Red Flags“, “Freezing” en “House on Fire” als absolute paradepaardjes. De populariteit van Mimi Webb groeit met andere woorden al enige tijd exponentieel en ook de podia blijven groeien. De KluB C op Rock Werchter was eerder deze zomer een nieuwe stap in haar overwinningstocht, maar nog voor ze die tent aandeed, kwam ze even langs in het persdorp voor een babbeltje met ons.

Mimi! Op een dik jaar tijd én de Botanique én Pukkelpop én La Madeleine én Rock Werchter: er zijn niet veel artiesten die dat kunnen zeggen!

Ik ben zo blij om terug te zijn! Ik hou van België! Hier is altijd zoveel energie, ik kijk uit naar mijn show straks!

TikTok speelde een belangrijke factor in het feit dat je alweer terug in het land bent. Hoe voel je je daarbij?

TikTok is inderdaad een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. De afgelopen jaren, tijdens de coronacrisis, was het sowieso niet evident om muziek uit te brengen en dan bood die app de ideale uitweg.

Vind je het moeilijk om altijd in één adem genoemd te worden met de app?

Helemaal niet! Ik hou van TikTok, maar ik vind ook dat ik een beetje los ben gekomen van de app sinds ik Amelia heb uitgebracht. Ik ben er heel dankbaar voor, want het heeft heel veel deuren voor mij geopend.

Voelde je door TikTok de druk zienderogen toenemen?

Ja, zeker! Je moet blijven doorgaan op een bepaald niveau en de app blijft groeien. De wereld blijft veranderen. Druk is ergens ook wel goed, want het houdt je scherp. Het zorgt ervoor dat je in zekere zin jezelf blijft uitdagen.

Die druk was er op een manier altijd ook wel een beetje, gezien je studeerde aan dezelfde school als onder andere Amy Winehouse en Adele. Dan volgt er al snel een vergelijking.

Er zaten inderdaad zoveel geweldige talentvolle mensen op die school. Ook al studeerde ik er niet heel lang, het was wel indrukwekkend om te zien hoe al die mensen daar doorbraken. Het is uiteindelijk ook wel een eer om vergeleken te worden met zulke grote namen, want het zijn en blijven legendes. Als ik dan in dezelfde adem genoemd wordt, vind ik dat heel mooi. We doen allemaal ons eigen ding en we staan bekend om onze eigen muziek; elkaar inspireren doen we sowieso altijd wel ergens.

Je volgt in elk geval hun voetsporen, want je schoolgenoten stonden ook al op de affiches van Rock Werchter. Hoe ziet zo’n festivaldag er voor jou uit?

Ik maak me klaar voor de show, treed op en dan vertrekken we meteen terug naar huis. Helaas is er vandaag geen tijd om op het festival rond te hangen. Snel binnen en buiten! (lacht) Helaas geen tijd om concerten mee te pikken, want ik hou ervan om nieuwe muziek en nieuwe artiesten te ontdekken. Het voelt altijd goed om iets tegen te komen op een festival dat ik niet ken, want daar haal ik vaak heel veel inspiratie uit.

Maar je kijkt hopelijk wel uit naar je eigen show. Wat kan het publiek verwachten bij een set van Mimi Webb?

Het is heel groots, met veel enthousiasme en positieve energie. Het publiek zal zich ongetwijfeld amuseren, ondanks het ietwat grijze weer. Misschien is dat ook niet zo erg, want dan komen mensen die me niet kennen schuilen en kunnen ze mee feesten. Ik ga ook graag met het publiek in conversatie, zodat we elkaar goed aanvoelen. Op die manier is er veel meer elektriciteit tussen podium en zaal, waardoor het ‘leven in het moment’-principe nog beter tot uiting komt. Er gebeurt zoveel negatiefs in de wereld en ik wil dat iedereen dat vergeet als ik op het podium sta.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Ethan Bortnick: 'Is er een manier om voor een miljoen mensen te spelen?'

Tweeëntwintig lentes jong en al meer dan duizend concerten achter de kiezen: Ethan Bortnick wist naar eigen zeggen al sinds zijn derde…
FeaturesInstagramUitgelicht

Nabeschouwing Rock Werchter 2023: Een nieuw hoofdstuk

De teerling is geworpen, de festivaldagen in Werchter zijn geteld. De weide aan de Haachtsesteenweg werd afgelopen weekend weer vier dagen lang…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.