Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Timbaland, Nelly Furtado & Justin Timberlake – “Keep Going Up”

Zijn we terug in het jaar 2006 of was het nu 2007? Want dat is het eerste dat we dachten toen we de combinatie van deze drie topnamen zagen. Producer-rapper Timbaland beheerste zowat de muziekwereld in de vroege nillies en is medeverantwoordelijk voor een hele resem hits, met de samenwerking met Nelly Furtado en Justin Timberlake op “Give It To Me” als een van zijn toppers. Shock Value is dan ook zo een album waar iedereen gegarandeerd nummers van zal kennen, of ze het nu willen niet. Doorheen de jaren bleef Timbaland voornamelijk actief als producer achter de schermen, kreeg Furtado niet meer zo een monsteralbum als Loose en was het voornamelijk Timberlake die de grootste successen wist te boeken. Nu de Y2K volledig is teruggekeerd in het dagelijkse leven, was het dan ook maar een kwestie van tijd voor deze drie weer samen de studio inkropen en vandaag is die dag dan ook aangebroken.

Met een kleine drie minuten op te teller worden we op “Keep Going Up” verwelkomd met de leuze die Furtado en Timberlake ons willen meedelen vooraleer we de achtergrondpraatjes van Timbaland mogen aanhoren. Snel is het duidelijk dat de drie muzikanten hun studiomagie nog niet verloren zijn en op een leuke beat worden we alweer aan het dansen gezet. Tekstueel moeten we niet veel verwachten en zal het enkel maar ‘I keep going up’ zijn die er toe doet en ons laat meezingen wanneer we ons op de dansvloer bevinden. We bevinden ons in een koortsdroom van de vroege jaren 2000 doorheen het hele nummer om vervolgens bij de outro door de vervormde vocals van Furtado en Timberlake daar uit wakker gemaakt te worden. De vlotte r&b-beats van Timbaland en de vocals van Furtado en Timberlake, het is zo een cadeautje die we maar al te graag blijven krijgen en “Keep Going Up” maakt ons dan ook enkel maar gelukkig.

Timbaland: Facebook / Instagram / Website
Nelly Furtado: Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website
Justin Timberlake: Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

141 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake - “Selfish”

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single *NSYNC - "Better Place"

*NSYNC is terug van weggeweest! De boysband, bestaande uit Chris Kirkpatrick, JC Chasez, Joey Fatone, Lance Bass en vooral Justin Timberlake, heeft…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.