Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tenuem – “Teeth”

© Tenuem

We konden enkele maanden geleden met zekerheid zeggen dat de Nederlandse corescene verre van dood was, toen we getuige waren van een avond vol opkomend talent tijdens het Haagse festival Into the Core Fest. Dat er nog voldoende te ontdekken talent aanwezig is, bewijzen de mannen van Tenuem wel. Het uit Enschede afkomstige vijftal bewijst met hun melodische deathcore dat ook de Twentse streek nog boordevol zit met ongepolijste coreparels, iets dat ze maar al te graag willen laten horen op de nieuwste single “Teeth”.

Tenuem schuwt zich voor niks en knalt er vanaf de eerste seconde meteen vol op met een authentieke, weergaloze deathcoregrunt. Dat het kwintet groepen als Shadow of Intent, Lorna Shore en The Black Dahlia Murder als hun inspiratiebron noemt, mag geen verrassing zijn. “Teeth” ademt namelijk de sound van deze drie grote namen, waar we vooral de laatste band in het gitarenwerk terug horen komen. En het zijn vooral deze gitaren die tijdens het refrein het hoogtepunt van het lied zijn, wanneer ze het stuur pakken en het nummer de melodische kant opstuurt. Tenuem deelt tijdens “Teeth” muilperen uit alsof ze gratis zijn en zorgt er voor dat er bij ons geen tand meer rechtstaat. Wel kon hier en daar de mixing net wat zuiverder, maar dat zien we voor deze keer door de vingers. Conclusie: dit is een vijftal dat je het beste de komende jaren in de gaten gaat houden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle A Part Of The Problem - "Drown"

A Part Of The Problem is misschien wel een van onze favoriete Nederlandse ontdekkingen van het jaar. We kwamen de jonge honden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thy Art Is Murder – “Blood Throne”

De in 2006 opgerichte Australische deathcore band Thy Art Is Murder is in blijde verwachting van een zesde langspeler Godlike en lost…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thy Art Is Murder – "Join Me In Armageddon"

Sinds het in 2013 uitgekomen Hate wordt Thy Art Is Murder beschouwd als één van de grootste namen binnen de deathcorescene. Ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.