Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Children of the Sky”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Imagine Dragons wordt binnen het muzieklandschap vaker niet dan wel serieus genomen; iets waar de band overigens zelf voor zorgde door een reeks bizar slechte voorgekauwde popsongs op de wereld los te laten. Het moet echter gezegd dat een verrassend groot deel van de bevolking die nummers wel gewoon kan smaken, waardoor de Amerikanen op het punt gekomen zijn festivals als Rock Werchter te mogen headlinen. Goed was het vorig jaar weliswaar allerminst, al vonden we tussen de tonnen confetti en vuurwerk wel enkele positieve punten, niet onverwachts tijdens nummers uit debuut Night Visions. Hoe dan ook zullen die mooie tijden nooit meer terugkeren en ziet het ernaar uit dat draken het pad van de makkelijke hits blijven kiezen.

Vandaag zal dat allemaal wat minder vanzelfsprekend zijn, daar het nieuwe “Children of the Sky” geschreven werd voor de videogame Starfield. Deels omdat frontman Dan Reynolds altijd al fan was van uitgever Bethesda, deels om te dienen als soundtrack in het spel zelf. Het neemt echter allemaal niet weg dat ook deze nieuwste creatie niet bepaald een hoogvlieger is. Imagine Dragons houdt het rustig, waardoor het geheel al snel vervalt in clichés. Een elektronisch bewerkte gitaar moet lyrics als ‘We’re children of the sky /  flying up so high’ proberen op te smukken, al is het langs de andere kant vooral de mix tussen overdreven bombarie en moeilijk te geloven emotie die met de aandacht gaat lopen. Imagine Dragons blinkt dus opnieuw uit in allesbehalve authenticiteit, met wederom een voorspelbare en plakkerige single tot gevolg.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2198 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Imagine Dragons - LOOM (★★½): Leentjebuur

Niets zo leuk als schrijven over een controversiële band. Niet dat de leden van Imagine Dragons in het geniep betrokken raakten bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Nice to Meet You"

Imagine Dragons kende hun grote doorbraak met “Radioactive”, waarna het Amerikaanse viertal nog een hele resem hits wist te scoren. Het Sportpaleis,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.