Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Kirby – “Cubic Zirconia”

©Emma Montesi

In de schitterende klanken van de muzikale kosmos manifesteert zich Katy Kirby, een muzikale entiteit die velen reeds in vervoering bracht met haar weergaloze kunstzinnigheid. Het was in het jaar des Heren 2021 dat het album Cool Dry Place van deze Nashvilliaanse singer-songwriter de harten van velen deed trillen van genot. Dat de oren gespitst waren tehuizen ANTI- Records moge duidelijk zijn, want vandaag presenteert het label haar als nieuwste aanwinst. Dit doen ze in stijl met de nieuwe single “Cubic Zirconia” er boven op.

De nieuwe single ontsluiert zich als een muzikale juweel, gedolven uit de diepten van Kirby’s innerlijke mijnen. Deze bardenfee heeft zichzelf op het indiefolktoneel gelanceerd met teksten zo specifiek als het ochtendgloren en een onnavolgbaar metrum dat de tijdgeest tart. “Cubic Zirconia” bewaart diezelfde speelse zinsbegoocheling die haar zo kenmerkt. Net zoals de titel van het nummer verwijst naar de kunstmatig vervaardigde diamant, ontleedt de melodie op briljante wijze alle wegen die een individu bewandelt om te worden wie hij is. Bovendien schildert het nummer de transformatie binnen een relatie, waarin een partner zichzelf hopelijk leert liefhebben in al haar facetten. De tonen glijden, glinsteren en kolken, als een prachtige stroom die Kirby’s converserende verzen voortstuwt.

Doch, laat u niet misleiden door de betoverende melodieën, want er schuilt diepgang in de ziel van dit lied. In een openhartige verklaring onthult de artieste dat ze bijna vier jaar worstelde om dit lied te schrijven. Echter, de ware aard ervan openbaarde zich slechts toen ze voor de eerste maal verliefd werd op een vrouw. Het is een poging om iets te uiten waarvan ze vreest dat haar woorden buiten het bereik van haar intellectuele vermogens vallen, behalve dan binnen het domein van het lied. Een lofzang op de onbeschaamdheid waarmee iemand zijn esthetische keuzes omarmt, ongeacht de oppervlakkige connotaties. Zo bloeit “Cubic Zirconia” op als een diamant, fonkelend met artistieke grandeur en emotionele rijkdom.

Facebook / Instagram / Website / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.