Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Callous Daoboys – “Waco Jesus”

© Nick Karp

In een tijd waarin muzikale scheidslijnen vager zijn dan ooit tevoren, blijft The Callous Daoboys de status quo uitdagen en tarten met een aanstekelijk elan dat in lijn ligt met de geest van experimentele bands uit de jaren negentig. Met hun recente album, het gedurfde Celebrity Therapist, manoeuvreerden deze muzikanten uit Atlanta door een landschap van door motten aangetaste metalcore en schreeuwerige klanken. Ze onderscheidden zich moeiteloos van de hedendaagse posthardcore. “Waco Jesus” van de avontuurlijke bende genaamd The Callous Daoboys, brengt alvast weer een stroom van creatieve energie met zich mee.

“Waco Jesus” getuigt van een onvoorstelbare muzikale durf. De band slaagt erin om nog meer te spelen met genre-overstijgende composities en chaotische geluiden dan ooit tevoren. Het nummer vertoont een proggier karakter, pakt de luisteraar met een nog aanstekelijkere melodie en omarmt een haast Mr. Bungle-achtige eigenzinnigheid. Maar te midden van deze vurige muzikale onderneming vinden ze nog steeds tijd om met onverbiddelijke intensiteit te stoten. Frontman Carson Pace verwoordt de essentie van “Waco Jesus”: ‘Het vangt onzekerheid, het projecteren van die onzekerheid, en het nalaten ervan iets aan te doen, ongeacht hoeveel mensen je vertellen om niet onzeker te zijn. Het is een oproep aan de onmogelijkheid om een compliment te accepteren, een thema dat diep geworteld lijkt in de menselijke ervaring.’ The Callous Daoboys blijft met deze nieuwste single een muzikale storm uitlokken en navigeert met een kracht en vindingrijkheid die resoneert met zowel de huidige muzikale avonturiers als degenen die hunkeren naar de grensverleggende geest van vervlogen tijden.

Hun aankomende drieluik, getiteld God Smiles Upon The Callous Daoboy, zal op 20 oktober het levenslicht zien via MNRK Heavy / Modern Static. Met dit nieuwe project lijken ze vastberaden om hun positie te versterken als de leidende kracht binnen het eigenzinnige genre van genre-overschrijdende heavy muziek, een genre dat, zoals je wel kon verwachten, weigert zich in een beperkend hokje te laten duwen.

Website / Instagram / Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.