Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stoop Kid – “This Much of Anything”

© Hugo Thomassen

Stap opzij, muziekminnaars, want Stoop Kid betreedt het podium met hun nieuwste aanstekelijke deuntje genaamd “This Much of Anything”. Als een rammelend indierockproject, opgestart door Jens Rubens, heeft Stoop Kid zijn wortels stevig verankerd in de muziekscene van Diest. Na talloze jaren gitaar te hebben laten ronken in diverse punk-, hardcore- en indiebands, besloot Rubens dat het hoog tijd was om zijn eigen verhaal te weven in de muzikale draden. Met een doe-het-zelf-aanpak is Stoop Kid op de radar verschenen van het gerenommeerde productiehuis van de Muziekgieterij, gevestigd net over de grens in Maastricht, Nederland.

2023 heeft zich ontpopt tot een creatief sabbatical voor Stoop Kid en “This Much of Anything” vormt de vierde parel in hun kroon van singles. Het nummer bruist van een opgewekte indiegitaarlijn die als een levendige draad door het nummer wordt geweven. Rubens heeft een patent op jengelende gitaren, en in dit stuk wijkt hij geen enkele millimeter af van zijn karakteristieke geluid. Echo’s van Kurt Vile weerklinken, waardoor de originaliteit van “This Much of Anything” enigszins in twijfel wordt getrokken. Niettemin, of misschien juist daardoor, vloeit de melodie soepel over en laat het ons verlangen naar een Indian summer. Een nummer dat als een vertrouwde deken aanvoelt, terwijl het toch frisse briesjes van verwachting met zich meebrengt.

Mount Cope, het tweede album van Stoop Kid, verschijnt op 3 november. Het album draagt ook de last van het verdriet om het vroegtijdige verlies van een moeder op 27-jarige leeftijd, en weerklinkt met de introspectie over het worden van dertig en de draaimolen van existentiële worstelingen die daarbij horen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stoop Kid - "Settling Down"

Janglerock roept altijd gevoelens op van chaotische onbezorgdheid. Op de eerste ep’s van Stoop Kid vormde het genre al de vrolijke verpakking…
LiveRecensies

Mom Jeans. @ Kavka Oudaan: Lesjes in soorten tranen

Net geen tien jaar bestaat Mom Jeans., maar het lijkt er wel al op dat de band in die tijd een vast…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.