Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stoop Kid – “Settling Down”

© Hugo Thomassen

Janglerock roept altijd gevoelens op van chaotische onbezorgdheid. Op de eerste ep’s van Stoop Kid vormde het genre al de vrolijke verpakking voor boodschappen rond depressie en sociale angsten. Debuutalbum Camp Careful liet bij momenten een eerlijker en zwaarmoediger geluid horen van de artiest genoemd naar het gelijknamige personage uit cultreeks ‘Hey Arnold’. “Left Me Worried” werd zo gestript van alle vrolijke gitaren om een warme en intieme boodschap te laten horen.

Op “Settling Down” is Jens Rubens niet enkel vocaal volwassener, maar bezingt hij ook zijn opgroeiproces. De single klinkt in haar eerste helft zowel muzikaal als inhoudelijk redelijk recht door zee. Op vrolijke synths benoemt de zanger het spanningsveld tussen een gesetteld leven en de steeds minder bevredigde knaldrang. Door de toevoeging van wat elektrisch gitaargeruis in het midden krijgt het nummer evenwel een bijkomende dimensie. “Settling Down” is een aardig nummer van een artiest die steeds volwassener klinkt. Gelijkenissen met Kurt Vile zijn niet enkel omwille van de haardos makkelijk te maken, maar Stoop Kid werkt toch vooral aan een eigen geluid.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
LiveRecensies

Mom Jeans. @ Kavka Oudaan: Lesjes in soorten tranen

Net geen tien jaar bestaat Mom Jeans., maar het lijkt er wel al op dat de band in die tijd een vast…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden - “Hard To Find”

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.