Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Captain Kaiser – “BOY”

© CPU – Mathias Verschueren

Afgelopen zondag beleefde Captain Kaiser op de Backyard van Pukkelpop een memorabel moment in hun geschiedenis, dus was er meer dan genoeg reden om dat te vieren. Met “BOY” schotelen de heren de ondertussen al vierde single voor van de nieuwe plaat RHYME&REASON  die ergens in het najaar gepland staat. Onder meer door het overlijden van frontman Sascha Vansant zijn mama zal die ook bol van emotie staan, wat de muziek alleen maar ten goede komt. Het lijden wordt namelijk bijna tastbaar gezien het zeker ook al in de vorige singles in de gelaagdheid van de muziek kroop. Met een krop in de keel de pit opentrekken? We bereiden er ons alleszins al op voor.

Nieuwe single “BOY” ligt opnieuw mooi binnen de lijn der verwachtingen. Al van bij de eerste akkoorden voelt het nummer redelijk bedroefd en desolaat aan, wat ook wel de bedoeling lijkt geweest te zijn. Het gevoel van verlies en eenzaamheid tijdens het rouwproces staan duidelijk centraal op “BOY”, zowel heel sterk muzikaal als in de lyrics zelf. Niet dat het er daarom rustiger aan toe gaat, helemaal niet zelfs. Zeker naar het einde toe gooit de band er nog een paar extra vettige riffs tussen in om het geheel nog wat vuiler en voller te doen klinken. Eén ding is alleszins zeker: de tranen die Vansant op het podium van Pukkelpop moest laten, stromen er intussen bij ons ook rijkelijk uit.

Aan hoge verwachtingen voor RHYME&REASON dus geen gebrek, aan een releasedatum wel. Voorts staat de band op zaterdag 9 september op Backyard Festival in Merksplas en op vrijdag 15 september in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Garbage – “Mystery”

Het Canadese viertal Hot Garbage bracht ons deze week een nieuw voorsmaakje van hun nieuwe album. Met “Mystery” kennen we nu al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ShitKid - "Dirty Guy"

De Zweedse Åsa Söderqvis kennen we beter onder haar nom de plume ShitKid. Deze week bezorgde de singer-songwriter ons een nieuwe single…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STEVE - "Static"

De afgelopen maand opende STEVE nog voor Captain Kaiser in een volgepakte Trix Club, vandaag pakt het drietal uit met een snoeihard vervolg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.