Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mitski – “Star” & “Heaven”

© CPU – Leni Sonck

Vorig jaar stond de Japans-Amerikaanse zangeres Mitski nog in een hopeloos uitverkochte Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique met haar recentste langspeler Laurel Hell. Dat album resoneerde vooral met de TikTok-generatie, zoals we de tieners van vandaag ook wel zouden kunnen noemen, en dus waren het toen vooral de virale hits die op luid applaus konden rekenen. Toch lijkt Mitski niet van plan om toe te geven aan alles wat commercieel is en dus kregen we met “Bug Like an Angel” een fijne single die vooral in het verlengde ligt van wat de artieste tot op heden maakte. Inmiddels kondigde ze ook een nieuw album aan dat volgende maand verschijnt en daarvan krijgen we met “Star” en “Heaven” de volgende twee songs van te horen.

Op “Star” neemt Mitski ruim de tijd om haar ruimteschip te laten landen terwijl haar stem het geheel aan elkaar lijmt. Die combinatie klinkt breekbaar, maar heeft ook een buitenaards randje. Wanneer zachte drumklanken weerklinken, lijkt het alsof de song dreigt open te breken, maar niets is minder waar. Meer elektronische klanken blijven de bovenhand nemen terwijl Mitski mooi binnen de lijntjes kleurt. Naar het einde toe neemt vooral de zanglijn toe in intensiteit en lijkt er toch naar een climax gewerkt te worden. Al moet dat ook met een korreltje zout genomen worden, want hoewel het geheel bijna betoverend is, voelt het toch vooral alsof de zangeres heel erg op veilig speelt.

Waar “Star” een zekere afstand bewaart, voelt “Heaven” door de warme gitaarklanken meteen een stuk persoonlijker. Strijkers voorzien het geheel van een extra dramatisch effect, terwijl we verder vooral het gevoel krijgen in een comfortabele schommelstoel een regenachtige dag door te brengen. Een bijna sprookjesachtige outro brengt ons terug met beide beentjes op de grond en dus is het met gemengde gevoelens uitkijken naar The Land Is Inhospitable And So Are We.

The Land Is Inhospitable And So Are We verschijnt op 15 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mitski - The Land Is Inhospitable and So Are We (★★½): Te veel op veilig spelen

De Japans-Amerikaanse Mitski is in een wereld waar popmuziek de radio domineert niet meteen een alomtegenwoordige naam en toch kan de artieste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski - "Bug Like an Angel"

Ondanks dat Mitski op commercieel vlak geen gigantische naam is, kan de Japans-Amerikaanse toch rekenen op een gigantische fanbase. Toen ze vorig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beharie - "Heaven"

Sinds 2019 hebben we er met Beharie een heus talent bij. De Noorse zanger combineert zijn soulvolle stem met r&b en folk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.