Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Diamond – “Perfect Picture”

© CPU – Leni Sonck

De toekomst van popmuziek is hyperpop, althans dat is wat PC Music ons maar al te graag wil laten geloven. Het label en collectief, opgericht door producer A.G. Cook, doet inmiddels al tien jaar stof opwaaien binnen de muziekwereld. Dat hyperpop meer is dan enkel muziek, merken we ook bij Hannah Diamond. De Britse is artieste op alle mogelijke manieren en weet zo een geheel eigen wereld te creëren. Die wereld is net zoals de Barbiefilm van Greta Gerwig gehuld in roze. Of het puur toeval is dat de Britse meesurft op die roze golf laten we in het midden, maar met “Perfect Picture” brengt ze alvast de derde single uit van de gelijknamige plaat die later dit jaar verschijnt.

Het lijkt aanvankelijk alsof Hannah Diamond op een verveeld moment wat op de toetsen van haar computer aan het duwen is, maar na enkele seconden weerklinkt een groots geluid dat ons doet geloven dat we de poorten van een nieuwe wereld doorwandelen. Waar de artieste in het verleden wel eens koel durfde over te komen door alle effecten die de songs kleur en textuur gaven, valt het op dat “Perfect Picture” een stuk menselijker en warmer klinkt. De ijzige klanken krijgen een minder scherp randje zonder daarmee in te boeten aan de typische sfeer die de Britse weet neer te zetten. Eenvoudige lyrics zorgen ervoor dat de aandacht vooral naar de productie gaat en die zit zoals gewoonlijk weer heel sterk in elkaar.

Perfect Picture, het tweede album van Hannah Diamond via PC Music, verschijnt op 6 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Diamond - "Poster Girl"

Wie even de bril van de Britse Hannah Diamond mag gebruiken om naar de wereld te kijken, ziet dat alles van een…
AlbumsRecensies

Hannah Diamond - Reflections (★★): Bevroren pop

Hannah Diamond werkt al sinds 2013 samen met het Britse PC Music aan haar imago als de popprinses van het label. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.