Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Diamond – “Poster Girl”

© CPU – Leni Sonck

Wie even de bril van de Britse Hannah Diamond mag gebruiken om naar de wereld te kijken, ziet dat alles van een roze gloed voorzien is. De vijftig tinten roze van de artieste zorgen ervoor dat alles er een stuk aangenamer en minder eng uitziet, waardoor je bijna zou denken dat het fijn is om op aarde te vertoeven. Voor we in die illusie dreigen te trappen, neemt Hannah Diamond ons met haar muziek mee naar een andere planeet waar klanken uit computers vloeien en je alle kunstvormen door elkaar gooit tot een bonte mix ontstaat. Volgende maand brengt de artieste haar tweede langspeler, Perfect Picture, onder het gerenommeerde PC Music label uit en daarvan krijgen we na de titeltrack nu met “Poster Girl” de volgende single te horen.

Al vanaf de eerste noten van “Poster Girl” voelt het alsof we een alternatieve realiteit induiken waar alles glinstert. Het geheel voelt opgewekt en luchtig, waardoor we al gauw een glimlach op ons gezicht toveren. Toch confronteert Hannah Diamond ons ook met minder rooskleurige gedachten, wat de artieste plots een stuk menselijker maakt. Waar we bij vorige singles op zoek waren naar iets vernieuwends, krijgen we met “Poster Girl” gewoon een heel erg fijne song die hyperpop toegankelijk maakt voor de minder avontuurlijke muziekluisteraar. Diamond zingt over de perfectie die schuilgaat in imperfecte momenten en doorbreekt zo het perfecte plaatje dat ze meermaals ophangt. “Poster Girl” voelt daardoor als een geruststellende song die je zorgen even wat meer in perspectief zet, zonder daarbij in te boeten aan de typische Hannah Diamond-sound.

Perfect Picture, het tweede album van Hannah Diamond via PC Music, verschijnt op 6 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Diamond - "Perfect Picture"

De toekomst van popmuziek is hyperpop, althans dat is wat PC Music ons maar al te graag wil laten geloven. Het label…
AlbumsRecensies

Zara Larsson - Poster Girl (★★): Lange aansleep, teleurstellend hoogtepunt

We zeggen al langer dat Scandinavië een broeihaard is van gruwelijk aanstekelijke popmuziek. De 23-jarige Zara Larsson zit daar niet voor het…
AlbumsRecensies

Hannah Diamond - Reflections (★★): Bevroren pop

Hannah Diamond werkt al sinds 2013 samen met het Britse PC Music aan haar imago als de popprinses van het label. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.