Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miso Extra – “50/50”

© Claryn Chong

Het Londense multi-talent (lees: zangeres, rapster en producer) Miso Extra behoort tot de nieuwste paradepaardjes waarmee het toonaangevende independent label Transgressive Records (Damon Albarn, Foals, Arlo Parks) wilt uitpakken. De in Hong Kong geboren, maar in Londen wonende artiest heeft de afgelopen jaren al serieus haar strepen verdiend in de muziekwereld met passages op belangrijke festivals als Primavera Sound, The Great Escape, Reading & Leeds en Pitchfork Music Festival. Ook gerenommeerde artiesten als Thundercat en Marc Rebillet namen haar al mee op tour, waardoor de anticipatie voor haar aankomende ep MSG alleen maar groter werd.

Op “50/50” horen we geen halfslachtige dingen, maar een artiest met een duidelijke visie. Ze combineert namelijk haar twee rootsen in een nummer en wisselt daarvoor af tussen het Japans en het Engels, terwijl ze met de productie experimenteert met wonky beats, sluwe samples en zomerse percussie. Het totaalpakket dat ze hierdoor aflevert klinkt uniek, maar tegelijk ook toegankelijk. Ondanks dat ze namelijk buiten de lijntjes kleurt, blijft het geheel een mooi kunstwerk. “50/50” is een boeiend muzikaal stuk boordevol verschillende inspiratiebronnen en des te meer intrigerende beats.

Deze vrijdag brengt Miso Extra haar nieuwe ep MSG uit via Transgressive Records.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1855 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 1): Zomer op het podium

De podia van CORE Festival waren nog maar net opgeruimd en het Ossegempark aan de voet van het Atomium werd weer omgetoverd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.