Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Keni Titus – “american spirit”

Een zoektocht naar Keni Titus op het wereldwijde web, brengt ons al snel bij de sociale media van de artieste en laat dat anno 2023 nu net het kanaal zijn waar tal van muziekliefhebbers hun volgende favoriete muzikanten ontdekken. De Amerikaanse bracht in 2020 haar debuutsingle “Devil’s a Dylan” uit en komt sindsdien af en toe met nieuw materiaal. “american spirit” is de nieuwste single van Keni Titus en zal het ongetwijfeld goed doen bij fans van girl in red, Phoebe Bridgers en dergelijke.

“american spirit” gaat uiterst minimalistisch van start en leunt vooral op de fragiele vocals van Keni Titus. Al gauw zorgt een dun gitaarspel voor wat ondersteuning, maar vooral voor extra warmte. Gaandeweg vult het geheel steeds meer de ruimte, al blijft het allemaal heel twijfelachtig. Het voelt alsof “american spirit” op eender welk volume altijd stil zal klinken en laat het net dat zijn dat voor een heel intieme sfeer zorgt. ‘I’m not a patriot / But i’d fight a war for you’, klinkt het en ondanks de lieflijke toon geloven we de Amerikaanse op haar woord. In de bridge raakt de song even in een stroomversnelling terecht, wat voor een fijne afwisseling zorgt, maar uiteindelijk zijn het toch de sereniteit en de rust die triomferen.

Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Keni Titus - "just keep driving"

Keni Titus is best dit jaar druk bezig, aangezien haar nieuwste uitgave “just keep driving” is al de derde single die ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.