Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ethan Bortnick – “Doppelgänger”

© CPU – Joost Van Hoey

Een van onze favoriete muzikale talenten van het moment is ongetwijfeld Ethan Bortnick. Met zijn indrukwekkende pianokunstjes werd hij als piepjong kind al beschouwd als een muzikaal wonder, maar tijdens de coronaperiode heeft de Oekraïens-Amerikaanse muzikant zichzelf volledig herontdekt. Bortnick heeft een compleet eigenzinnige mengelmoes gecreëerd waarin hij zijn klassieke scholing en hedendaagse altpop succesvol verenigt. Onlangs maakte hij zijn ijzersterke debuut op een Belgische festivalweide, namelijk op Rock Werchter, waar wij hem ook spraken over zijn carrière en ambities. Met zijn nieuwste single “Doppelgänger” bewijst Bortnick opnieuw hoe getalenteerd hij is.

Op “Doppelgänger” combineert Ethan Bortnick zijn duistere, pianogedreven altpop met een onverwacht element: de soundtrack van oude westerns. Dit klinkt misschien een beetje ongewoon of gek, maar het werkt verrassend goed. De chaotische, bijna panische combinatie van de galopperende paarden en zijn intense toetsenwerk, sluit naadloos aan op de donkere, introspectieve tekst van het nummer. Hij deinst niet weg van het exploreren van zijn duisterste gedachten en kiest er juist voor om deze middels zijn songwriting direct te confronteren. Bortnick levert met “Doppelgänger” simpelweg weer een ongelooflijk goed nummer af, waarmee hij zijn onvoorspelbaarheid, eigenheid en branie opnieuw tentoonstelt.

Facebook / Instagram / Website / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Ethan Bortnick: 'Is er een manier om voor een miljoen mensen te spelen?'

Tweeëntwintig lentes jong en al meer dan duizend concerten achter de kiezen: Ethan Bortnick wist naar eigen zeggen al sinds zijn derde…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ethan Bortnick - "deadly ever after"

Als je met amper negen jaar al een pianoconcert mag geven op de Amerikaanse televisie, dan heb je potverdorie veel muzikaal talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.