Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs – “Marvel”

Als je ze nog niet kent, raden we aan ze even op te zoeken op je favoriete streamingplatform. Spanish Love Songs staat in punkrockmiddens bekend als een energieke kracht. De band heeft ons altijd een warm gevoel bezorgd met hun oprechte en emotionele punkrock, maar de wind van verandering waait door de melodische muren van hun muzikale repertoire. Een nieuwe richting tekent zich duidelijk af in de laatste drie singles van hun aanstaande album No Joy. De ruwe harde kantjes zijn subtiel bijgevijld, en in “Marvel” horen we een klinkend voorbeeld van hun gepolijst geluid. Wees echter niet bevreesd: hun authentieke kern blijft onaangetast en de band blijft ons bestoken met zijn eerlijke teksten en emotionele kracht.

“Marvel” rolt zich muzikaal voort op een bed van simpele, doch strakke drums en kabbelende gitaren. Gedurende drie en een halve minuut neemt Spanish Love Songs ons mee op een rustige, bijna introspectieve trip. De synthesizerriedel die opduikt blijkt helaas te kort om echt indruk te maken. Evenzo wordt het gitaarlijntje dat het refrein inluidt enige impact ontnomen door zijn bescheiden aanwezigheid. De song lijkt te balanceren tussen een bedaarde versie van The Gaslight Anthem en The Menzingers, waarbij het uitzonderlijke vuurwerk van hun voorgaande werk enigszins ontbreekt. Ondanks dat het melodisch en strak is uitgevoerd, blijkt “Marvel” de minste van de vier singles te zijn die ons voorbereiden op het komende album.

Niettemin is er altijd hoop dat “Marvel” in een andere dimensie zal stralen, namelijk op het podium. Misschien laat deze song in een live-uitvoering een diepere indruk na met de bezieling en energie die Spanish Love Songs zo kenmerken. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om dat te ontdekken, want de band maakt zich klaar voor een Europese tour. Die tour houdt halt op 18 september in Trix. No joy verschijnt op 25 augustus via Pure Noise.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
AlbumsRecensies

Spanish Love Songs - No Joy (★★★½): Van Melancholie tot vreugde

Het is bijna alsof Spanish Love Songs op de een of andere manier voorkennis had van wat de wereld te wachten stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs - "Haunted"

De intense melodieën, gepaard met doordringende teksten en emotionele expressie, maakte Spanish Love Songs tot een bekende naam in de alternatieve muziekscene….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.