Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland – “Kiss Ur Face Forever”

© Alex Evans

De Ierse singer-songwriter Orla Gartland is dezer dagen druk bezig binnen de nieuwe supergroep FIZZ (o.a. “High In Brighton” en “Hell Of A Ride“), waarbinnen de release van hun eerste langspeler The Secret To Life wordt voorbereid. Het laatste wat we dus hadden verwacht, was nieuwe solomuziek. Daarin geeft ze ons ferm ongelijk, want vandaag zet ze met “Kiss Ur Face Forever” de eerste stap in het volgende luik van haar solocarrière.

Met meezwepende snaren en drumslagen heeft het nummer je als luisteraar meteen in de ban. De stem van Gartland komt snel inzetten en is ondertussen herkenbaar te noemen, laat dat vooral een compliment zijn. Het tempo blijft doorheen het nummer de hele tijd hoog liggen en wordt ingevuld met verschillende hoogtes en laagtes in het stemgebruik van Gartland. Tijdens deze rit van minder dan drie minuten wordt het ritme verschillende keren subtiel aangepast, waardoor het nummer op geen enkel moment gaat vervelen. Richting het einde wordt alles uit de kast gehaald om op grootse wijze af te sluiten.

Orla Gartland kopt – tijdens de ganse FIZZ-opstart – losjes deze “Kiss Ur Face Forever” recht in doel en bewijst daarmee dat ze haar plek in het muzieklandschap zeker verdient. Benieuwd of dit een voorbode is van een nieuw album. FIZZ’ debuutplaat The Secret To Life verschijnt alvast op 15 september.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

51 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "You, Me, Lonely"

Normaal gezien zouden we vandaag The Secret to Life, het debuutalbum van de kraakverse supergroep FIZZ, kunnen recenseren, maar daar besliste de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "As Good As It Gets"

Onze woorden over het razendsnelle tempo waarmee nieuwe supergroep FIZZ (Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown) singles naar buiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "Close One"

Het gaat snel voor de nieuwe supergroep FIZZ, die pas een dikke maand geleden het muzikale levenslicht zag. Sindsdien brachten de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.