Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Linda Lindas – “Resolution/Revolution”

© Dorien Goetschalckx – FrontView

The Linda Lindas, een schoolgaand punkgezelschap, heeft een wervelende zomer achter de rug om het zacht uit te drukken. Eerder deze zomer brachten ze nieuwe single “Too Many Things” uit. Vorige maand sloten ze de eerste show van Bratmobile in twee decennia af om de riot grrrl-iconen te ondersteunen met een cover van The Runaways’ “Cherry Bomb”. En nu rocken The Linda Lindas stadions, omdat ze de zomer doorbrengen als openingsact voor Paramore tijdens diens arenatour in Amerika.

“Resolution/Revolution” is een levendige punktirade die een eerbetoon brengt aan de invloeden van de feministische subcultuur riot grrrl. Voor wie niet vertrouwd is met die term: denk aan bands als The Runaways, L7 en Bikini Kill. Het nummer omvat een bonkende bassline uit de jaren negentig en crunchende gitaren. Als een product van generaties underground muziek in LA en daarbuiten, kanaliseren The Linda Lindas postpunk in een tijdloos pakkende single. De song onderscheidt zich door een doordringende energie die zich meteen in je vastklampt, waardoor je niet anders kunt dan meedeinen op de golven van hun tomeloze muzikaliteit. Zangeres/gitariste Bela Salazar luisterde veel naar Pantera en Judas Priest toen ze begon met het schrijven aan “Resolution/Revolution”. Het verrast dus niet dat de vier een pak steviger uit de hoek komen dan dat we van hen gewoon zijn.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de band. Na hun optreden op Lollapalooza Chicago op 5 augustus zal The Linda Lindas haar zomertournee door Noord-Amerika voortzetten met Paramore. Na de shows met Paramore zal het viertal de Yeah Yeah Yeahs openen in Mexico. Met “Resolution/Revolution” zetten ze hun muzikale statement kracht bij en bewijzen ze zich als een band om in de gaten te houden. Wij begroeten ze alleszins graag nogmaals in Europa.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Linda Lindas - Growing Up (★★★½): Opgroeien in de roaring twenties

Virale video’s komen in vele vormen en meestal geheel onverwacht. In mei ontdekte de wereld The Linda Lindas toen hun nummer “Racist,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.