Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Susannah Joffe – “My Dog Died”

Met haar vorige single “Your Mother’s Name” wist de Amerikaanse Susannah Joffe zich ook bij onze redactie in de schijnwerper te zingen. Maandenlang deelde de jonge artieste stukjes van haar muzikale creaties op TikTok en ook haar nieuwste song “My Dog Died” passeerde al de revue. De muziek van Joffe doet denken aan een mengeling van Clairo, boygenius en Phoebe Bridgers, al klinkt het geheel ditmaal iets steviger. Later dit jaar verschijnt er dan ook een ep en daarvan krijgen we nu alvast de tweede song te horen.

Ietwat vervormde klanken creëren de basis voor “My Dog Died”, waarna Susannah Joffe aan haar discours begint. De traditionele structuur van strofes en refreinen vervaagt aanzienlijk, maar met het beladen ‘Is it a burden to know me?’ weet de Amerikaanse alvast onze aandacht te trekken. Het geheel blijft vrij rustig, maar is van de nodige emotionele diepgang voorzien, waardoor onze aandacht nooit te ver afdwaalt. In de laatste halve minuut vervolledigt een ietwat misplaatst, vrolijk deuntje de song waardoor het gewicht toch weer een beetje van onze schouders gehaald wordt. Ook ditmaal weet Joffe dus een sterke indruk te maken zonder daarbij al te ver af te wijken van de succesformules van eerdergenoemde artiesten die in het TikToktijdperk tot het ‘sad girl music’ genre gelabeld werden.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

652 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Susannah Joffe - "Your Mother's Name"

Fans van artiesten als Phoebe Bridgers, Clairo en boygenius hebben er een nieuwe protegé bij om in het oog te houden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.