Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maribou State – “Blackoak”

De discografie van het Britse elektronische duo Maribou State begon de laatste tijd stevig stof te vergaren. Hun tweede studioalbum Kingdoms in Colour dateert alweer van 2018 en ook het laatste project en dj mix fabric presents Maribou State is ondertussen ook al weer drie jaar oud. Hoog tijd om die stofwolken grondig weg te blazen moeten Chris Davids en Liam Ivory hebben gedacht. Vandaag brengt het duo namelijk met “Blackoak” eindelijk nieuw materiaal uit. Een nummer dat vooral een erg fijn en vertrouwd weerzien is met de ontspannende wereld van Maribou State.

Het valt meteen op dat “Blackoak” niet meteen een grote revolutie moet inluiden in de sound van Maribou State. Gelukkig is dat niets om al te rouwig om te zijn. De nieuwe single brengt na de lange stilte opnieuw een tropische, nostalgische warmte in ons hart binnen die perfect op zijn plaats valt in de zomermaanden. In het eerste deel zijn het vooral de strijkers die het gloeiende hart vormen van het nummer en ons instant meenemen op een dromerige zomerreis. De dromerige vocals – ingezongen door hun eigen koor van vrienden – die errond zweven, maken die droomsfeer nog een pak fijner en nostalgischer. De electronica en distorted gitaar die daarop volgen zorgen voor extra ontspannend geknetter in het houtvuur en brengen ons het gevoel van een mooie zomeravond, voor het vuur al smeulend uitdooft. “Blackoak” zorgt zeker niet voor een stevige aardbeving in het Maribou State paradijs, maar is eerder een extra verkenning van een vertrouwde sound, waarin het duo zich duidelijk helemaal op hun gemak voelt.

Of “Blackoak” ook onderdeel is van een volledig nieuw project kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Op Instagram raden ze ons in ieder geval wel al aan om onze ogen open te houden de komende maanden voor nieuwe aankondigingen.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Soapstarter – I Like It Till You Do (★★★½): Caleidoscopisch verbranden op het strand

Doet de naam François De Meyer een belletje rinkelen? Al meer dan twintig jaar lang fungeert hij als een duizendpoot die vooral…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Shire T - Tomorrow's People (★★★★): Eindelijk weer dansen

Nadat vorig weekend EINDELIJK het startschot voor de vrijheid werd gegeven, konden we enkel maar hopen op splinternieuwe dansplaatjes om de benen…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 1): Rock P!nk?!

De eerste dag Rock Werchter was er een die bijna volledig in het teken van P!nk stond, maar er was nog veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.