AlbumsRecensies

Maribou State – Kingdoms in Colour (★★★½): Subtiel én toegankelijk

Een mooi vervolg breien aan een succesvol album, is altijd een heuse opgave. Als we naar het nieuw album van Maribou State luisteren, lijkt het echter een eitje. Na hun debuut Beginnings en doorbraak Portraits, is het Londens duo (Chris Davids en Liam Ivory) met Kingdoms In Colour terug met een consistente plaat. Daarop horen we meer van hetzelfde: kleurrijke elektronica, exotische sferen en een aantal boeiende gasten, maar ook nog steeds dezelfde kwaliteit.

Maribou State staat nog steeds garant voor elektronische muziek van de meest zomerse soort. Vergis je niet! Dit wil niet zeggen dat je van dit duo platte zomerhits moet verwachten die in menig strandbar versleten worden. In de plaats hiervan krijgen we een fris, luchtig geluid te horen dat toegankelijk weet te zijn én de nodige subtiliteit en diepte vindt. Net zoals op het debuut Portraits heerst er verfijnde percussie en ademende synths.

Toch worden deze elementen nooit in een formule gedwongen. Maribou State zijn avonturiers die muziek uit alle uithoeken van de wereld samenbrengt. Dat levert een kleurrijk spectrum aan ideeën op die voor veel variatie zorgen doorheen het album. Van een galmende piano op opener “Beginner’s Luck” tot de zang op het verwarmende en dansbare “Kingdom”.

De hoogtepunten van het album zijn weggelegd voor de gastoptredens. Zo horen we niemand minder dan Khruangbin. Het Texaans trio is ontzettend populair sinds hun tweede plaat Con Todo El Mundo en gooit ook hoge ogen in samenwerking met Maribou State. Het gekend exotisch gitaarspel gaat verrassend goed samen met de luchtige synths en catchy gemanipuleerde vocals. Daarnaast vallen de twee nummers met zangeres Holly Walker (“Nervous Tics” en “Slow Heat”) bijzonder goed te smaken. De passie die in haar stem schuilt, heeft de gave om heel veel menselijkheid te pompen in de verfijnde elektronica van het duo.

Voor veel vernieuwing of grensverleggende producties ben je op Kingdoms In Colour misschien niet aan het juiste adres, maar Maribou State weet dit toch wel ruimschoots goed te maken met het vakmanschap waarmee ze hun muziek maken. Dankzij de vindingrijkheid, verfijning en uiteraard bewonderenswaardige gastoptredens weet het Londens duo het einde van de zomer toch weer een beetje zachter te maken.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Shire T - Tomorrow's People (★★★★): Eindelijk weer dansen

Nadat vorig weekend EINDELIJK het startschot voor de vrijheid werd gegeven, konden we enkel maar hopen op splinternieuwe dansplaatjes om de benen…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 1): Rock P!nk?!

De eerste dag Rock Werchter was er een die bijna volledig in het teken van P!nk stond, maar er was nog veel…
LiveRecensiesUitgelicht

Primavera Sound 2019: Coachella vibes aan de Mediterrane zee

Primavera Sound in Barcelona stond dit jaar in het teken van the new normal waarbij ze voornamelijk diversiteit wilden benadrukken. Dit geldt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.