Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Vylan – “Dream Big”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De muziek van het Londense duo Bob Vylan valt niet in één hokje te stoppen. De mannen maken een mix van grime, punk en rap, en voegen hier regelmatig scherpe maatschappijkritische teksten aan toe. Bob Vylan is de afgelopen jaren niet meer weg te denken van verschillende podia op Europese festivals en bracht vorig jaar met Bob Vylan Presents The Price Of Life een sterke plaat uit. Het duo blijft dus groeien en dit jaar horen we ze voor het eerst op het hoopvolle “Dream Big”.

Op “Dream Big” horen we niet alleen vocalist Bobby, maar ook zijn dochter, nichtjes en neefjes op de achtergrondvocalen. Zoals de titel al verraadt wil Bobby met dit nummer meegeven om groots te blijven dromen, ook wanneer dat onmogelijk lijkt. Net als op eerdere liedjes van het duo bevat “Dream Big” indringende gitaartonen onder de rapteksten van Bobby. Het refrein is groots en voelt enorm hoopvol aan, mede door de achtergrondvocalen. “Dream Big” van Bob Vylan zou zomaar eens een anthem kunnen worden en wij kunnen dat alleen maar toejuichen.

Wie mee wil schreeuwen met “Dream Big” kan dat doen op 18 augustus op Pukkelpop. Op 27 oktober staat Bob Vylan in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
houdt van truffel
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Vylan - "Hunger Games"

Zo vilein als de bandnaam doet vermoeden is Bob Vylan niet, maar in zekere zin is het project wel een katalysator van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.