Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Destroy Boys – “Shadow (I’m Breaking Down)”

© Ambar Navarro

De Amerikaanse band Destroy Boys, opgericht in Californië, bracht in 2021 het album Open Mouth, Open Heart uit. Een album waar het punkgehalte soms iets lager lag dan voorheen, maar toch nog voor een aangename luisterervaring zorgde. In april 2023 kwam de band met een nieuwe single op de proppen “Beg For Torture”. Met deze single wisten de leden ons opnieuw te overtuigen van hun capaciteiten als punkrockband. Nu, een paar maanden later, lost de band de single “Shadow (I’m Breaking Down)”.  

Ademruimte krijgen we niet, want vanaf de eerste noten worden we meegenomen door de unieke stem van Alexia Roditis die begeleid wordt door sterke, gemeen klinkende gitaren. Op bepaalde momenten zijn de gitaren zachter en minder aanwezig om dan in het refrein tot een ware explosie te komen, die de boodschap van het lied ondersteunt. Het nummer gaat namelijk over geesten uit het verleden die je nog steeds achtervolgen. Wanneer het je dan allemaal te veel wordt, stort je in. Het nummer illustreert deze mentale inzinking door de chaotische, woedend klinkende gitaren en hevige drums. Midden in het lied krijgen we een Spaanse strofe over hoe reflecties in spiegels mensen kunnen kwellen, maar verder voegt dit gedeelte niet veel toe aan het lied. De laatste zin uit het nummer is een aansporing om ook in donkere tijden het licht te zoeken. 

Achter dit punkrocknummer schuilt een diepzinnige betekenis, maar vernieuwend is het voor ons niet. Toch zorgt het instrumentale aspect ervoor dat het nummer zeker het beluisteren waard is. Met twee recent uitgebrachte singles, lijkt de toekomst veelbelovend voor Destroy Boys.

Op 20 augustus kan je de band aan het werk zien op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.